Džaziri šokirao Dimitrova, Krajinović ruši Bagdatisa

Tunižanin priredio prvorazrednu senzaciju, izbacio prvog nosioca Dimitrova

  • 0

Čudo se desilo – možda i zbog toga što je toliko često i bilo prizivano. Mnogi od onih koji su pratili nastupe i izostanke Grigora Dimitrova u poslednja dva meseca nisu bili potpuno sigurni da je odlični bugarski igrač dobio povoljan žreb za najavljeno napredovanje ka svojoj prvoj tituli na ATP 500 turniru u Dubaiju.

“Lokalni momak”  kako mediji iz milošte oslovljavaju tunižanina Maleka Džazirija, u Dubaiju je do sada imao privilegiju da oseti kako je to igrati sa nekim od najboljih tenisera u istoriji  Federerom, Đokovićem, Marejem – i, po sopstvenom predanju  znao je da će doći dan kada će mu ono poslužiti za ostvarenje velike pobede. A teško je da je aktuelni 117 igrač sveta i primalac specijalne pozivnice za ovdašnji turnir mogao da poželi išta više nego da se ta pobeda zabeleži protiv svetskog broja 4 i to upravo ovde.

Foto: Dubai duty free

Istini za volju, Dimitrov nije bio “svoj” pre dolaska na arapsko poluostrvo – mučila ga je povreda ruke (otkazan nastup u Sofiji), zatim i stomak (u finalu protiv Federera) a, izgleda, i prehlada pred otvaranje turnira u najpoznatijem emiratu. Ipak, prvi set je otišao u njegovu korist – naročito zahvaljujući dobrom servisu (6-4).

Ali, kao što je napomenuo, Džaziri je dobro “naučio” lekciju iz nastupa protiv “velikih igrača” – i nastavio uporno, angažovano, limitirao greške i pokušavao da igra sa što više varijacija, što mu donosi drugi set sa 7-5. U trećem setu, zdravstveni problemi bivaju sve prisutniji kod Dimitrova (nije realizovao priliku za brejk na 3-2), i Džaziri koristi taj pad i on pravi važan brejk sredinom seta (4-3) koji mu uskoro donosi i servis za pobedu Bugarski as se u tim momentima ne predaje, diže igru, i uvodi završni set u dramatičnu i izjednačenu završnicu – odbranivši dve meč lopte tunižanina i stekavši brejk loptu kojom bi izjednačio na 5-5. Do toga, na kraju, nije došlo  Džaziri je ostao staložen i iznudio dve uzastopne greške Dimitrova za senzacionalnu pobedu i slavlje poklonika tenisa širom regiona.

Foto: Dubai duty free

- Nažalost, kada imate ovakve dane, naprosto i ne možete da uradite više od ovoga. Nisam se dobro kretao, ritam mi nije bio stalan – i samim time je moja igra bila ograničena. Istini za volju, Malek je odigrao odličan meč, pogađao je sjajne udarce i zaslužio ovu pobedu,” razočaran je bio Dimitrov u njegovoj oceni meča.

Iako je žreb dosta izgubio ispadanjem prvog nosioca, turnir je svakako dobio na neizvesnosti – uz konstataciju da su skoro svi ostali favoriti dana opravdali svoj renome – Čorić protiv povređenog Gaskea (koleno), Pui protiv Gulbisa (u dva seta), Džumhur protiv kvalifikanta Madena – kao i sedmi i osmi nosioci Krajinović i Sugita. U slučaju da kiša ne poremeti planove organizatora, program današnjeg dana – u kome je glavni meč upravo Krajinović –Bagdatis na Centralnom terenu Garud Teniskog Centra (ne pre 16h po našem vremenu) pružiće odličan tenis među igračima koji su pokazali da po trenutnom kvalitetu i formi u Dubaiju mogu podjednako da pretenduju na visok plasman.

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA