Krajinović se uspavao pred duel protiv Bagdatisa: Loše je počeo, pa onda slomio Kipranina (FOTO)

Srpski teniser nastavio sa uspesima na jakom turniru u Dubaiju

  • 6

Nimalo lak meč odigrao je Filip Krajinović protiv miljenika publike u Dubaiju, Kipranina Markosa Bagdatisa, gde je slavio sa 7:6, 6:4.

Kako je naš mladi as iz njega izašao kao pobednik – valja reći da je to ipak za njega bilo dobro i nadasve korisno, jer se iz kola u kolo sve više privikava na uslove i kroz trud i čvrstu igru priprema za ostvarenje visokih ciljeva na ovom renomiranom turniru. I to sve dan nakon proslavljenog 26. rođendana!

Početak meča podsetio je na onaj sa Fabijanom. Filip se lošije kretao i pravio jednu grešku više od protivnika, što dovodi do relativno brzih 2:0 i još jedne brejk lopte za Bagdatisa.

Srećom, od tada Filip kreće da igra znatno bolje i pametnije i osvaja tri uzastopna gema za potpuni povratak u meč, na 3-2 za našeg asa. Do taj-brejka više nije viđen ni jedan brejk, u koji su obojica igrača ušla sa veoma sličnom statistikom uspešnosti u tom delu igre tokom karijere.

Foto: Violeta Đorđević

Prvi koji beleži mini-brejk je Filip, ali Markos uzvraća nedugo kasnije, da bi mu se Filip revanširao u naredna dva poena i efikasno na svoj servis priveo set kraju sa ubedljivih 7:2. Ni “bekerovska” parada po betonu na mreži nije spasla Bagdatisa gubitka prvog seta, ali ga nije ni previše uzdrmala, te uspešno otvara početak drugog, osvojenim gemom.

Iako je igra dvojice suparnika bila identična skoro u potpunosti – Filip je taman toliko bio brži, agilniji i agresivniji da održava blagu prednost i izvlači se iz neugodnih situacija, dok je Bagdatis davao izvesnu notu kreativnosti i improvizacije kako bi ga pratio u fizičkom i rezultatskom smislu.

Foto: Violeta Đorđević

Dobar servis i postojana volej igra na mreži davali su notu sigurnosti Krajinoviću da se odvaži da preuzme dominantniju ulogu u poenima, što je zamaralo sedam godina starijeg Bagdatisa i dovodilo do serije grešaka, koja ga je koštala brejka pri rezultatu 4:4. Sve što je Bagdatis uradio do kraja bilo je nedovoljno da se naš Filip zaustavi da realizuje neminovno – i dvojica teniskih prijatelja su se rastali na mreži uz čestitke i lepe želje za uspešan nastavak turnira našem Filipu.

U obraćanju publici i medijima, Krajinović je napomenuo da je ostvario tešku pobedu u odličnom meču protiv “ol-raund” igrača, i da su mu uspesi s kraja prošle sezone inspiracija da i ovu sezonu učini uspešnom. Meč protiv Donckoja (izbacio Federera ovde prošle godine, a danas pobedio sa 6-1, 6-1 Džumhura, koga je mučila povreda) će biti veoma težak i nepredvidiv, predviđa Krajinović, ali iza njegovih uspeha i dobre forme u poslednje vreme stoji “vera u sopstvene mogućnosti'' – najvažniji faktor po kome se razlikuje poslednja od svih pređašnjih etapa u njegovoj karijeri.

Foto: Violeta Đorđević

Na komentar da je i protiv Bagdatisa: “malo sporije” počeo meč, gubio sa 2:0 i umalo izbegao i težu situaciju, Krajinović nam je dao zanimljiv odgovor:

- Da, činjenica je da sam ponovo loše ušao u meč, ali je verovatno glavni razlog ovoga puta taj da skoro da nisam ni trenirao pre njega. Uspavao sam se i propustio zakazani termin za trening u pola dva (meč počeo u 19h po lokalnom vremenu), pa sam na početku meča bio malo usporen - iskren je od juče dvadesetšestogodišnji srpski as, i u vezi rođendana nastavio:

Foto: Violeta Đorđević

- Dobio sam toliko puno lepih čestitki, na kojima sam veoma zahvalan, jer mi svaka ovde itekako puno znači. A sebi bih poželeo, pre svega, dobro zdravlje - jasno nam daje do znanja koliko je ovaj faktor bitno uticao na to da se tenisko ime Filipa Krajinovića tek od nedavno spominje sa puniim poštovanjem u svetu “belog sporta”.

U ostalim mečevima dana, trijumfalni su bili suparnici u četvrtfinalu Bautista Agut i Borna Ćorić, te Luka Pui i Juiči Sugita, dok odlični mladi grk Cicipas čeka boljeg iz kasnog duela sinoćnjeg heroja u pobedi nad prvim nosiocem Dimitrovim, tunižanina Džazirija i holanđanina Hasea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    28. februar 2018 | 19:26

    Izgleda ka tinejgzer.

  • Luis

    28. februar 2018 | 22:14

    Bravo samo nisi bas mlad za tenis kako ovi hvale mladi as.

  • Marko

    1. mart 2018 | 06:06

    26??? Ja mislio on ima 18 godina!? Pa sta je on do sada radio,nema od njega nista,najveci uspeh mu je ono finale sa mastersa, gde vec!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA