≫ 

Agasi napustio Đokovića: Imao sam najbolju nameru, želeo sam da pomognem Novaku

  • 70
Novak Đoković, Andre Agasi, Radek Stepanek Foto: AP/Tanjug

Legendarni Andre Agasi više nije trener Novaka Đokovića, javlja ESPN.

Đoković iznenadio sve potezom za koji mnogi smatraju da je pogrešan!

Agasi je u prethodnom periodu radio u Novakovom stručnom štabu kao povremeni trener, pošto je uz Srbina bio, uglavnom, na većim turnirima.

- Imao sam najbolju nameru, želeo sam da pomognem Novaku. Ipak, često smo zaključivali da nismo saglasni oko nekih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere - izjavio je legendarni Amerikanac za ESPN.

Posle njegovog odlaska, Đoković će nastaviti da radi samo sa stalnim trenerom Radekom Štepanekom.

Agasi je deo Novakovog tima postao uoči prošlogodišnjeg Rolan Garosa, ali u međuvremenu se dogodio pad u karijeri srpskog igrača, uslovljen povredom lakta i propuštanjem većeg dela prošle sezone.

Od starta ove Srbin je ispao u četvrtom kolu Australijan opena, a Masterse u Indijan Velsu i Majamiju završavao je na startu.

Pored dobrog odnosa koji su i jedan i drugi isticali tokom perioda saradnje, Agasi je nekoliko puta izjavljivao i da sa Đokovićem radi bez finansijske naknade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    31. mart 2018 | 09:38

    Najgore je kad covek ne shvata da je problem u njemu, nego trazi krivce svuda oko sebe. Pocelo je sa otpustanjem onog coveka koji je bio zaduzen za Novakovu ishranu, i dovodjenje one gospodje koja kaze "semenke su isto sto i me so". Onda je redom krenuo da menja, fuzioterapeuta, kondicionog, glavne trenere, a roditelje i vecinu rodbine udaljio iz boksa. Sve sto je postigao, postigao je sa Vajdom. Sa dolaskom Bekera popeo se stepenik vise i oko tri godine surovo dominirao svetskim tenisom. Neretko smo vidjali, kada mu ne ide na terenu, uputi salve uvreda Bekeru. Ali Beker je bio lik, sagne glavu ili proseta do toaleta da drmne jedan viski i opet je bio tu da bodri i daje savete u kljucnim trenutcima. A dobar je trener, uz svo postovanje Novakove tadasnje forme, videlo se da svakom igracu prilazi sa pravom taktikom, znalo se koga treba napasti, koga cekati da pogresi, kome forsirati bekhend, kome forhend, itd. Ocigledno problem je u Novaku, njegovoj glavi, i tu pomoci nema.

  • Stana

    31. mart 2018 | 09:14

    Igrao bi Nole, no neda Jelena, njen zakon je iznad svega.

  • moco

    31. mart 2018 | 08:25

    Vajda je zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA