≫ 

Đokovićev ponor se nastavlja: Izgubio od 140. tenisera sveta u 2. kolu Barselone!

Martin Kližan došao do najveće pobede u karijeri

  • 49

Novak Đoković je poražen od Martina Kližana sa 6:2, 1:6, 6:3 u 2. kolu ATP turnira u Barseloni, za koji je dobio specijalnu pozivnicu. Ipak, najbolji srpski teniser nije oduševio organizatore i publiku, jer je završio učešće već posle prvog meča.

Ove sezone Novak ima nekarakterističan skor 5 pobeda i 5 poraza! I na meču protiv 140. tenisera sveta mogli smo da vidimo dva lica srpskog tenisera. U prvom je bio katastrofalan, u drugom maestralan, dok je u trećem ponovo falio pobednički karakter u odlučujućim momentima. Baš ono što ga je krasilo tokom čitave karijere.

>>> Đoković nije znao da ga snimaju: Paparaco krišom zabeležio kako se Novak priprema i njegov ritual u moru (VIDEO)

Neverovatno lako je dopustio Kližanu da dođe do brejka u završnici trećeg seta, a zatim nije pružio nikakav otpor u pokušaju da se vrati u meč.

Posle nekoliko pozitivnih momenata iz Monte Karla, ponovo je u Barseloni viđeno loše izdanje Đokovića.

U narednom kolu Kližan će igrati protiv Felisijana Lopeza, koji je savladao Dušana Lajovića.

Martin Kližan; Foto: Guliver/Alex Caparros/Getty Images

>>> Đoković vratio još jednog bivšeg trenera u stručni štab!

Novak je očajno otvorio meč, a ceo prvi set je veoma loše odigrao. Na startu je dozvolio brejk Slovaku, koji je na svoj servis bio izuzetno siguran. Dozvolio je Đokoviću samo jednu brejk loptu, koju je sačuvao, da bi kasnije napravio još jedan brejk i sa lakoćom došao do prvog seta posle pola sata igre.

Delovalo je da je naš teniser potpuno uspavan, dok je Kližan igrao svoj najbolji tenis.

Kada su se mnogi navijači Đokovića zabrinuli da bi ponovo mogli da vide njegovo loše izdanje, Novak je počeo da igra kao u transu.

U drugom setu je počistio sa terena Kližana, dozvolivši mu samo jedan gem. Đoković je sa lakoćom osvajao svoje gemove, a napravio je dva brejka koja su bila dovoljna da ekspresno izjednači.

Novak ove sezone ima 5 pobeda i 5 poraza; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Koliko je popravio nivo igre pokazuje odnos izgubljenih grešaka i vinera. U prvom setu je imao 1 viner i 8 grešaka, a u drugom 13 vinera i samo jednu grešku.

U trećem setu je viđena najveća borba. Oba tenisera su čuvala svoje gemove do završnice i nisu dozvoljavali brejk lopte jedan drugom sve do 4:3 za Kližana, a onda je Slovak došao do brejka, koji je potvrdio i došao do najveće pobede u karijeri.

Nekako ponovo kod Đokovića nije bilo onog pobedničkog žara, kao da se odmah predao čim je njegov rival došao do brejk lopte, dok je nekada kopao i rukama i nogama, stizao nemoguće i izluđivao protivnike, i vraćao se u igru i kada je delovalo obratno. Ovoga puta to nije bio slučaj, a to nije slučaj već skoro poslednje dve godine kada je Novak u pitanju.

VIDEO: Šta je REIKI, metoda koju primenjuje Novak

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante

    25. april 2018 | 15:16

    Rekoh vam već 10x. Nole, ne brukaj tenis, Srbiju, sebe, tvoja karijera je već završena pre par godina!! Izgladneo, psihički klonuo, unazdrvljenog pogleda i zevanja kao som, vračare oko tebe, žena i familija vrše teror nad tobom, nisi jeo kao čovek, samo neke trave i tobož kosmička energija preko Reiki-kikiriki, a nedostatak slanine, čvaraka, jagnjetine, kulena, sarmi i kupusa sa rebrima, dodjoše ti glave! Zato, ovoga momenta ( ako ne možes sam) dolazim za tebe sa kombijem da utovarimo onih stotinu miliona dolara što je ostalo, vozim te u penzionerski dom u Igalo ili Vrnjačku banju! Tamo ćeš biti srećan, igrat ćeš tablić, domine, šah, a naći ću jednu krupniju, veseliju, *isatu ženu za tebe, da te mazi i masira reket! Živet ćeš srećan još 100 god!

  • Valjevac

    25. april 2018 | 13:30

    Kad sa visinom od 1.90 imas jedva 75 kg ne ocekuj pobedu

  • Johnny Repp

    25. april 2018 | 13:40

    Upravo gledam meč i ne znam šta da kažem. Kao da Đoković gumicom briše sve svoje pobede i autoritet koji je stekao u svetu tenisa. Treba znati i osetiti kada se mora stati. Ja sam 15 godinao branio, u tada republičkoj ligi i malo u bgd. zoni, i bio veoma cenjen golman ali kada sam primio gol "sa Terazija" na kraju te sezone sam završio karijeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA