≫ 

Srbija se diči Đokovićem, a nije u njega ništa uložila: Kada uspeš sam, onda te svi posle tapšu po ramenu!

Srpski teniser pričao u Rimu o podršci koju drugi teniseri imaju od svojih saveza i država

  • 7
Novak Đoković Foto: Marko Jovanović

Novak Đoković je najbolji sportista Srbije ikada. Nikada pre njega, a verovatno ni dugo posle njega nećemo imati takvog sportistu. Jer uspeti u tenisu, sportu imućnih i bogatih i to iz male zemlje Srbije, gde osim talaneta, volje i želje nemaš ništa drugo je vrhunski uspeh i vrhunska umetnost.

>>> Aplauzi odjekivali terenom: Pogledajte susret Đokovića i Nadala u Madridu (VIDEO)

Žalosno je što u Srbiji sportisti u individualnim sportovima moraju da se probijaju sami. Tako je bilo i sa Novakom, kome Srbija i teniski savez tada kada je imao 12, 13 godina ništa nisu omogućili.

Njegovi roditelji su se sami borili plaćali trenere iz svog džepa, a Nole je verovao da će uspeti..i uspeo je. Sam, bez pomoći i zato on nije produkt ovog sistema, kao ni mnogi drugi srpski sportisti u pojedinim sportovima.

Doduše, u poslednjih pet godina se više ulaže u mlađe, prepoznaje se talenat, ali tako nije bilo pre.

Foto: Marko Jovanović

- Mnogi igrači imaju podrške Saveza koji su vrlo moćni u pojedinim zemljama, posebno u onim koje su domaćini Slemova. Često te zemlje potpisuju ugovore sa svojim igračima na početku njihovih karijera.

- Za ostale je drugačije, kao što je bilo za mene. Nije mi bilo lako, posebno mojim roditeljima koji su plaćali trenere iz svog džepa - rekao je Nole posle plasmana u 3. kolo Mastersa u Rimu i dodao:

- Da bi igrao tenis na visokom profesionalnom nivou potrebno je mnogo novca, možda više nego u bilo kom drugom sportu. U Italiji Savez pomaže talentovanim teniserima od malih nogu. Nisu svi te sreće, pa moraš da stegneš zube i boriš se sam.

VIDEO: Srđan Đoković objašnjava kako su od Novaka napravili šampiona

- To se dogodilo meni. Mnogi su odustali, jer nisu verovali da mogu da dostignu najviši nivo. Svaki sport postavlja mnoge prepreke, ali tenis možda najviše, jer je individualni. Ako nemaš neki vid pomoći ili sponzore vrlo je teško - istakao je srpski teniser.

VIDEO: Evo šta je Novak rekao o tome da li boluje od ortoreksije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan95

    17. maj 2018 | 13:26

    A kao ulagali su i u druge sportiste i ljude pa morate sami da se probijate nece niko nista da vam pokloni i da ulozi u vas ni mi u drzavu nista ne ulazemo pa nmzemo ocekivati nesto drugo od strane drzave a nole sto je igrao igrao je proslo je njegovo nije on vise mlad

  • Ostoja

    17. maj 2018 | 12:14

    Kad pobedjuje, onda je nas, a kad gubi saljemo ga u penziju. A nijedan nas dinar nije ulozen u njega. On je bio i ostao moj najomiljeniji sportista i covek kome se ja divim i koga postujem. To ce uvek biti, ma kakav god bio njegov dalji put. Zelim mu dobro zdravlje i svu srecu ovoga sveta.

  • Berane

    17. maj 2018 | 12:06

    Djokovic je bog !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA