Teniski rekreativci prikupili 300.000 dinara na humanitarnom teniskom turniru za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Pobednici humanitarnog turnira koji se održava 11. godinu za redom su Andrija Graovac , u muškoj konkurenciji, Maša Antonijević u ženskoj, i kompanija Foka u korporativnom delu

  • 0

Teniski rekreativci su proteklog vikenda tokom FEFA Open turnira prikupili preko 300.000 dinara za UNICEF-ov program "Sport za sve", koji će pomoći da se sportske inkuluzivne aktivnosti organizuju u dodatnim opštinama u Srbiji.

Naš proslavljeni teniser Janko Tipsarević bio je domaćin turnira, a najbolje teniske rekreativce pozdravili su i ostali članovi Davis Cup reprezentacije, Viktor Troicki, Filip Krainović, bivši i sadašnji selektor Bogdan Obradović i Nenad Zimonjić, kao i odbojkaš Ivan Miljković.

Pobednici humanitarnog turnira koji se održava 11. godinu za redom su Andrija Graovac , u muškoj konkurenciji, Maša Antonijević u ženskoj, i kompanija Foka u korporativnom delu.

- UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Veliko hvala brojnim pojedincama i kompanijima koji su učestovali u ovom turniru, samo zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koja se nalaze među najugroženijim članovima društva - izjavila je Vesna Savić Đukić.

- Studenti FEFA fakulteta na ovaj način žele da doprinesu stvaranju bolje budućnosti za svako dete u Srbiji. Mi verujemo u jednaka prava i šanse za svu decu. Zahvalni smo svim sponzorima, učesnicima i poslovnim partnerima koji su kroz učešće na FEFA Openu doprineli za bolje sutra dece sa smetnjama u razvoju - izjavila je studentkinja Petra Kuzmanović.

Cilj programa "Sport za sve" je podrška socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport. Ralizacija programa je ove godine započela u u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani, a uskoro će se uključiti i Novi Sad.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA