≫ 

Đoković preslišao Šardija za finale Kvinsa i duel sa Čilićem! (VIDEO)

Srpski teniser se izborio za svoje drugo finale ove godine!

  • 4

Novak Đoković overio je finale Kvinsa, pobedom nad Žeremijem Šardijem sa 7:6 (5), 6:4!

Inače, trijumfom nad Adrianom Manarinom rezultatom 7:5, 6:1 u četvrtfinalu ATP turnira u Kvinsu Novak Đoković je stigao da jubilarne, 800. pobede u profesionalnoj karijeri, što je sada na lep način potvrdio.

>>> Đoković počistio londonsku travu sa Milmanom!

Tako se pridružio Konorsu, Lendlu, Federeru, Vilasu, Nadalu, Mekinrou, Agasiju, Nastaseu i Edbergu u klubu igrača sa najmanje 800 pobeda u singlu.

Novak i dalje protiv Šardija ima maksimalan učinak, sada sa 11-0, a na ovom turniru je poslednji put došao do finala 2008, kada je izgubio od Rafaela Nadala.

Ranije je mesto u finalu obezbedio Marin Čilić, koji je savladao Nika Kirjosa sa 7:6, 7:6, pa će finale biti susret starih dobrih znanaca.

TOK MEČA

Đoković je nervozno ušao u meč i tokom većeg dela prvog seta nije uspeo da prelomi rezultat u svoju korist. Ipak, u taj brejku je relativno lako osvajao poene i pravio mini brejkove pa se vođstvo od 1:0 nije ni dovelu u pitanje.

Koliko je dobro odigrao u ovom delu meča govori i podatak da je imao 16 vinera uz samo 7 napravljenih grešaka.

Drugi set bio je dobar test za nerve Đokovića, pri 3:2 i 4:3 za Šardija je imao po brejk šansu, ali nije očajavao kada je Francuz uspevao da preokrene.

Strpljenje je bilo njegov adut u devetom gemu kada je poveo sa 40:15, bio je agresivniji na poslednjem servisu rivala i to je prelomilo meč, u kom je imao odličnu statistiku.

Nije dozvolio nijednu brejk šansu protivniku, nije napravio ni dulu servis grešku, a imao je visok procenat čak i pri drugom servisu, nadajmo se da će tako biti i u finalu.

Ujedno, Novak napada prvu titulu od Istborna iz jula 2017, kada je pao Gael Monfis u dva seta.

Da podsetimo, Đoković je na putu do finala pobedio Milmana, Dmitrova i Manarina i Šardija, a u velikom finalu igraće protiv Marina Čilića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA