≫ 

Novakov preokret za 1/8 finala Vimbldona: Srbin posle 3 sata jači od Edmunda i publike (FOTO)

Đoković u četiri seta savladao domaćeg tenisera

  • 20

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u četiri seta bio bolji od Britanca Kajla Edmunda - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel i četvrta pobeda Srbina protiv miljenika londonske publike i najbolje rangiranog britanskog tenisera. Novak će za plasman u četvrtfinale igrati protiv Rusa Kačanova.

Edmund je igrao kao ''lud'' u prvom setu i sve mu je polazilo za rukom. Otuda i ne čudi što je poveo sa 1:0, ali je potom stao. Prelomni trenutak meča bio je 8. gem drugog seta kada je Đoković osvojio svoj prvi brejk i vrlo brzo izjednačio na 1:1.

Britancu je to teško palo, išao je čak i u svlačionicu da se malo konsoliduje, a epilog svega je furiozan treći set Đokovića. Zatim i brejk u finišu četvrtog, što je bilo potrebno za novi trijumf.

Đoković se i te kako mučio - pogotovo u prva dva seta Foto: Tanjug/AP

Savršen gem Đokovića videli smo na početku ovog meča, pošto je Srbin imao tri direktna poena na svoj servis za 1:0. Zatim smo videli i kraći prekid zbog ulaska ptice na teren, dve brejk šanse za Đokovića, ali i dobre servise Edmunda za 1:1.

U naredna tri gema nismo videli nijedan brejk (3:2). Novak je bio siguran na svoj servis, videli smo i as poen, kao i njegov čelend u 6. gemu koji nije bio dobar. Nije dobro video i poklonio je Edmundu poen za 15:15. Britanac je to iskoristio i izjednačio potom na 3:3, a onda je imao i tri brejk lopte. Prve dve nije iskoristio, treću jeste na maestralan način na mreži - 3:4.

To je Edmundu bilo dovoljno da osvoji prvi set posle dva sjajna servisa na 30:30 u 10. gemu.Žestoka borba viđena je na početku drugog seta. Pogotovo u 2. gemu u kom je servirao Edmund. Novak je uložio velike napore da odmah uzme brejk, ali mu to nije pošlo za rukom - 1:1.

I u naredna dva viđena je slična igra. Novak je imao 40:40, nije uzeo brejk, ali jeste 5. gem sa nulom i poveo je sa 3:2. Zatim je Srbin imao i 4:3 i 40:0 na Edmundov servis. Međutim, Britanac je vrlo brzo stigao do 40:40 i najavio dramu koju je, ipak, dobio Novak za 5:3.

Bio je Novak besan u prvom setu Foto: Tanjug/AP

Novak je na krilima prvog brejka na meču odserivirao sjajno i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Treći set nije mogao bolje da počne - brejkom Đokovića koji je isti i potvrdio za 2:0. Mogao je novak i u 5. gemu trećeg seta da reši sve dileme i uzme drugi brejk, međutim, Edmund se nije dao i smanjio je na 3:2. To je bilo sve od Britanca koji je još jednom izgubio servis i dozvolio Đokoviću da povede sa 2:1 u setovima - 6:2.

Četvrti set je počeo oprezno s obe strane. Nijedan teniser nije dozvolio brejk loptu, a posle 22 minuta igre rezultat na semaforu je stajao 3:3. Onda je Novak imao 15:40 i dve brejk lopte koje nije uspeo da realizuje. međutim, jeste onu u 9. gemu, a nedugo zatim je okončao ovaj težak duel posle tri sata igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA