≫ 

Krećemo u 14: Sve što bi trebalo da znate o završetku paklenog klasika Nadala i Đokovića!

Posle tri odigrana sata i prekida zbog Zakona o javnom redu i miru meč se nastavlja danas

  • 2

Susret Novaka Đokovića i Rafaela Nadala  u polufinalu Vimbldona prekinut je u petak u kasnim večernjim satima, pri rezukltatu 2:1 u setovima za Srbina, a nastavak borbe za finale sledi danas u 14 sati.

>>> Londonska pravila prekinula vrhunski meč Đokovića i Nadala: Borba za finale se nastavlja u subotu!

Maratonski meč Džona Iznera i Kevina Andersona ( 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24), koji je trajao 6 sati i 35 minuta i po tome ušao u istoriju kao najduže polufinale u istoriji najatraktivnijeg teniskog turnira, uticao je da "meč dana" Đokovića i Nadala startuje mnogo kasnije nego što je to bilo ko očekivao.

Negde oko 21.10 počeo je 52. susret Srbina i Španca, na Centralnom terenu i, naravno, pružio je gledaocima sve ono što se i očekuje od pravog "teniskog klasika", na koji smo inače navikli kada se sastaju Srbin i Španac. Fantastične duge razmene udaraca, vraćanje "brejka, na brejk", i skoro potpuno izjednačen meč potrajao je do ponoći po srpskom, a 23 sata po londonskom, vremenu. Tada je susret prekinut od strane organizatora pri rezultatu 6:4, 3:6, 7:6 (11:9).

Đoković je dobro namučio Nadala; Foto: AP/Tanjug

Nije bilo kiše, reflektori su odlično radili, a teniseri u odličnoj formi, bili su potpuno spremni da vode višečasovnu borbu do finala. Ipak, ''londonska pravila'' su jasna i kažu da Centralni teren Vimbldona ima'' upotrebnu dozvolu'' za igranje samo do 23.00 časova po ostrvskom, odnosno do ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Kako bi se dobio pobednik trećeg seta ta pravila su malo i prekršena, a ovaj meč uticao je da se organizatorima zakon "progleda kroz prste " za nekoliko minuta koliko je dozvoljeni termin probijen, po čemu takođe može dobiti epitet "istorijski. Zanimljivo je da se samo Endiju Mareju jednom dozvolilo da odigra, par minuta duže od predviđenog, što je izazvalo buru negodovanja u Engleskoj.

Bilo kako bilo, sinoćnji utisak je da su svi oni koji su u potpunosti uživali u "svemirskom tenisu" morali da odu sa žurke u momentu kada je bilo najlepše, a subota 14 sati je termin kada će se borba za finale nastaviti. 

Na Novaku je da nastavi sa dobrom igrom i uz jedan osvojen set prođe u finale; Foto: AP/Tanjug

Za Srbina je svakako ključno to što je poslednje minute koje je proveo na terenu iskoristio na najbolji mogući način i dobio 3. set u taj-brejku što svakako znači jer nije primoran da juri rezultat već osvoji jedan set i zakaže finale sa Andersonom, a iako deluje da je povreda lakta zbog koje je pauzirao prošlost, verovatno će mu i nekoliko sati sna i dodatnog odmora prijati da oporavi oragnizam i u ovom "iscepkanom" meču izađe kao pobednik protiv Španca.

U dosadašnjim duelima vodi Novak. Pobedio je 26 puta, nadam ima pobedu manje, a ako sve bude kako treba i Nole zaigra najmanje dobro kao tokom tri sata sinoćnjeg meča, 27 trijumf i nedeljno finale neće izostati.

VIDEO: Noletov trening - biciklom uzbrdo

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA