≫ 

Serena je "besna kao ris", Antidoping kontrola je testirala više nego bilo kog sportistu ove godine!

Američka teniserka jednom se nije pojavila u zakazano veme, zbog čega joj je upisano "izbegavanje testiranja" - a takva tri propusta znače automatski suspenziju

  • 4

Serena Vilijams nije više samo revoltirana, sad je već ozbiljno iznervirana, tvrdi da je Američka antidoping agencija (Usada) diskriminiše zbog činjenice da na njoj, više nego na bilo kojoj drugoj teniserki, vrši doping kontrolu ove godine.

Poslednja, već peta u 2018, obavljena je u sredu, što je nateralo vlasnicu 23 Gren Slem titule da se ponovo zapita o čemu se radi, i da se oglasi nedugo pošto je iz stana ispratila ekipu koja joj je uzela uzorke krvi.

- Od svih igrača sada je jasno da mene najčešće testiraju. Diskriminacija? Mislim da se to tako zove - "tvitnula" je finalistkinja poslednjeg Vimbldona.

Ona je već jednom ove godine, u junu, dala sličan komentar na ovu temu, što nimalo nije promenilo njenu situaciju i tretman koji trenutno "uživa" kod Agencije.

Baš u junu, na sajtu "Deadspin", pored podatka da je već nekoliko puta (u to vreme dva ili tri) testirana u 2018. godini, objavljeno je i to da prilikom jedne od prethodnih poseta Antidoping "testera"  (14.jun) nije bila u stanu u zakazano vreme.

To joj je upisano kao "izbegavanje testa", a takva tri automatski sa sobom povlače suspenziju.

Serena se kasnije pravdala da je ekipa za uzimanje testova poranila 12 sati pred njena vrata, a da je ona bila ta koja je u zakazano vreme bila kod kuće.

U vreme kada je objavljen članak na pomenutom portalu, Serena je bila testirana više od dva puta, koliko i još nekolicina pozatih američkih sportista, uključujući i njenu sestru Venus (dva puta).

Na ovu temu govorila je pre nedavnog Vimbldona.

- Nisam znala da sam testirana više nego bilo ko drugi - rekla je sedmostruka šampionka londonskog Grend Slema.

- Sve dok nisam pročitala taj članak, nisam shvatala da je jedna situacija kod mene sa testovima, a druga kod svih ostalih sportista na listi, makar kod Amerikanaca - i sportista i sportistkinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    26. jul 2018 | 07:15

    Pogledajte je, ta ženstvena ramena postigla je prirodnim putem.

  • Teo kralj

    26. jul 2018 | 06:58

    Mislim da rade sa razlogom ... u njoj ima vise hemije nego u Hemofarmu ...

  • Мика

    26. jul 2018 | 08:16

    ....амерички спортисти су пуни хемије, најдопингованији од свих у свим гранама спорта...њих има право да тестира искључиво и само америчка допинг комисија било где у свету...а најбољи пример је Тајсон Геј који је после више десетина позитивних допинг тестова добио доживотну забрану бављења спортом, па ено га опет трчи нафуран и напуцан свиме и свачим и такмичи се...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA