≫ 

Od očaja do 1/8 finala: Đoković popio tabletu, pa razbio Francuza u odlučujućem setu!

Nole tek posle tri seta i nešto više od dva sata igre prošao u narednu rundu

  • 16

Novak Đoković je u osmini finala mastersa u Sinsinatiju, jedinog kog nije osvojio! I to teže nego što se očekivalo pred duel 2. kola protiv Francuza Adrijana Manarina - 4:6, 6:2, 6:1!

Đoković je svoj četvrti međusobni duel sa Manarinom (bilo je 3:0 za Srbina) dobio tek posle preokreta, jer je u prvom setu bio daleko ispod proseka. Loša selekcija udaraca, anemija, nedostatak emocija...sve to je Novak ispoljio na početku.

Zaigrao je onako kao se od njega očekivalo tek u finišu drugog seta kada je uzeo drugi brejk i dobio sa 6:2. Prethodno je tražio medicinsku pomoć zbog problema sa stomakom i nakon uzimanja pilula sve je nekako krenulo nabolje.

- Samo nemoj da dehidriraš i unosi tečnost - rekao mu je doktor tokom medicinskog tajm-auta, a kasnije je otkriveno da je imao problema sa gorušicom.

Rani brejk na početku trećeg seta ''prelomio'' je ovaj duel, a Đoković će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva ili Grigora Dimitrova.

Imao je Novak velikih problema u prvom setu Foto: AP/Tanjug

Krajnje čudan gem videli smo na početku meča. Novak je vodio sa 40:0, ali je dozvolio da protivnik u jednom trenutlu dođe i do brejk lopte. Gem je trajao sedam minuta, a viđeno je ukupno 14 poena i vođstvo Srbina od 1:0.

Novak se malo mučio i prilikom sledećeg servisa, ali nije dozvolio dramu kao u prvom, te je poveo sa 2:1. Mučio se Đoković generalno u prvih šest gemova prvog seta, to je sigurno. Kao da nije imao energije. Dozvolio je protivniku da čak tri puta dođe do brejk šanse, dok on nije imao nijednu - 3:3.

Sve ono kao da je bila najava da će Francuz u jednom trenutku uzeti brejk. I to se desilo u 7. gemu kada je Novak ''upisao'' očajan bekhend i izgubio servis na 30:40.

Propustio je Novak svoju šansu u narednom gemu da vrlo brzo vrati brejk. Imao je 0:30, da bi bez razloga izašao napred i dozvolio rivalu da se vrati. Nedugo zatim na semaforu je stajalo 5:3 za Manarina, a potom i 6:4 što je značilo da je Francuz poveo sa 1:0 u setovima.

Detalj sa meča koji je Nole odigrao u prvom kolu Foto: AP/Tanjug

Gubitak prvog seta malo je trgnuo Đokovića koji je na početku drugog seta poveo sa 2:0. Novak je devet minuta igrao drugi gem, oduzeo servis, a zatim grešio i dozvolio Francuzu da vrati brejk - 2:1. Međutim, već u narednom gemu je ponovo uzeo brejk, pa potvrdio isti za 4:1.

Servis vinerom Đoković je došao do vođstva od 5:2 i na gem od izjednačenja u setovima. Ipak, posle tog gema Novak je tražio medicinski tajm aut i dobio je pilule zbog stomačnih problema i poteškoća sa disanjem.

To Đokovića nije sputalo, te je uzeo novi brejk i izjednačio na 1:1 u setovima - 6:2.

Novak je i na početku trećeg seta dozvolio protivniku da dođe brejk šanse, ali je uspeo da se izvuče i povede sa 1:0. Zatim da dođe i do tri vezane brejk lopte u drugom gemu i iskoristi ih za brejk i 2:0. Zatim je uzeo još jedan brejk i vrlo brzo je imao 4:0. već tada je bilo jasno ko će dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    15. avgust 2018 | 21:32

    On i kad lose igra pobedjuje.To je Nole👍👍👍❤️❤️❤️.Jednostavno rodjeni pobednik pa pisite sta hocete

  • Deff

    15. avgust 2018 | 20:13

    Sta bi od onog igraca sa Wimbeldona ja ne znam.. TORONTO i ovo sada nije to onaj Novak... Nemojte se ljutiti na mene ali mu definitivno brat pravi probleme.. onaj Pepe ga je uzeo pod svoje i to ko zna u kom smislu i to je to..Novak se bori kao Lav da ga izvuce iz kandzi zla i sam potone u njima... dosao sam do tog zakljucka posle njihove zajdnicke fotografije ... jer definitivno nema sta drugo ,a to je i Vajda izjavio ..nije u tom smislu ali izmedju redova... NAPRED NOLE..ZIVEO

  • Tanče

    15. avgust 2018 | 22:00

    Bravo Novače! Korak po korak idemo da osvojiš i taj turnir. SREĆNO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA