Agasi u jednoj rečenici objasnio koliko su Đoković, Federer i Nadal moćniji od tenisera njegove generacije!

Mnogi se pitaju kakav bi bio ishod mečeva Sampras - Federer, Agasi - Đoković, Beker - Nadal... izgleda da smo dobili odgovor

  • 1

Legendarni Amerikanac Andre Agasi izjavio je da su Novak Ðoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal podigli tenis na mnogo viši nivo nego kada je on igrao i da njihov ritam ne bi mogao da izrži više od 10 minuta.

Osvajač osam Gren slem titula i bivši Ðokovićev trener smatra da ni u svom najboljem izdanju ne bi imao nikakvu šansu protiv vodeće trojke svetskog tenisa.

- Da li vidite kako oni udaraju lopticu sa osnovne linije? Tako bih mogao da igram najviše 10 minuta, onda bih morao da odem sa terena. Ne bih mogao da pobedim Nadala, Federera i Ðokovića nijednom u milion godina - rekao je Agasi za španski El Pais.

Agasi tvrdi i da ih ne pobedio ni da imaju najslabiji dan.

- To je jasno i nemam problem s tim. Moja najbolja fizička sprema nije ni blizu njihovom najslabijom. Bili su dani kada sam mrzeo sport svom snagom, a sada učim druge o tome i pričam im - naveo je on.

Trenutno na ATP listi vodi Nadal ispred Federera i Ðokovića, s tim da je srpski as osvojio titule na poslednja dva gren slema - Vimbldonu i US Openu.

To je i jedno od večitih pitanja ljubitelja tenisa - ko bi pobedio u sudaru najboljih tenisera današnjice i najboljih tenisera devedesetih. Jedan od najvećih iz te generacije je dao najbolji odgovor na to pitanje.

Zato nije ni iznenađenje da su Federer, Nadal, a sada i Đoković (izjednačio se sa Samprasom na večnoj listi) nadmašili sve ostale tenisere u istoriji po osvojenim Gren slemovima.

VIDEO: Novakova poruka ljubavi posle osvajanja US Opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA