≫ 

Đoković se mučio u 1. setu, pa pregazio rivala u nastavku: Novak pomagao i navijaču kom je pozlilo tokom meča!

Novak imao velikih problema sa Sosusom, čak je izgubio i servis u jednom trenutku, ali je izborio meč sa Damirom Džumhurom * Srbin je, takođe, u finišu meča pomogao jednom starijem gospodinu kom je pozlilo

  • 14

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u narednu rundu mastersa u Parizu, pošto je u 2. kolu savladao Portugalca Žoaa Sousu rezultatom 2:0 - 7:5, 6:1.

Bio je to šest međusobni meč pomenutih tenisera i šest trijumf Srbina bez izgubljenog seta. Podsetimo, zadnji put su se sastali na US Openu, a Novak je posao završio za dva sata.

U Parizu mu je trebalo sat i 35 minuta, a protivnik u narednom kolu će mu biti bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur.

Đoković je već na početku meča protiv Souse uzeo brejk i vodio je sa 4:1. Međutim, vredi pomenuti da je Portugalac ima 40:0 na Novakov servis i priliku da vrati brejk. Nije uspeo. Pre svega zahvaljujući dobrim servisima Srbina.

Ipak, nije se izvukao nešto kasnije. Iako je turnir u Šangaju osvojio bez izgubljenog servisa, Đoković je već na početku ovog u Parizu dozvolio rivalu da mu uzme brejk (4:3).

Imao je Novak potom dve prilike za novi brejk, ali ih nije iskoristio i vrlo brzo je bilo 4:4. Oba igrača su bili sigurni na svoj servis za 5:5, da bi u 11. gemu prvog seta viđena velika drama. Sousa je (ne)očekivano dobio brejk šansu, međutim, Novak je imao sreće.

Tada je definitivno bilo jasno da srpski teniser ne blista na ovom meču, ali se ''izvukao'' i poveo sa 6:5. To kao da mu je dalo snagu u narednom gemu i Đoković je iskoristio prvu set loptu i sa 7:5 rešio set u svoju korist.

Novak vraća udarac - detalj sa jednog od ranijih mečeva Foto: Tanjug/AP

Drugi set je bio sušta suprotnost od prvog. Đoković je bio taj koji je diktirao tempo igre i poveo je sa 4:0 u gemovima.

Potom mu je ruka malo zadrhtala i dozvolio je Souzi dve prilike za brejk. Priliku koju Portugalac nije iskoristio, a na semaforu je stajalo 5:0.

Sousa se potrudio da se u ovom drugom setu ne obruka baš toliko i uspeo je da smanji na 5:1, ali to je bilo sve od njega. Može da bude zadovoljan partijom protiv drugog tenisera sveta koji bi u Parizu mogao da se vrati na prvo mesto. Razlika između i Rafaela Nadala i njega je minimalna...

Vredi pomenuti i to da je Đoković pred svoj servis, pri rezultatu 5:1, pomogao jednom starijem gospodinu kom je pozlilo. Čak je otrčao do klupe da uzme peškir i odnese. Naravno, dobio je aplauze, a čovek je u pratnji redara napustio tribine.

Novak Đoković sa svetskim zvezdama uveličao oproštaj Štepaneka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko-Banjica

    30. oktobar 2018 | 23:36

    Bravo Nole to ti ponos Srbije🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆😃🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Hafiza

    30. oktobar 2018 | 23:17

    Nole je Kralj!

  • Mirko-Banjica

    30. oktobar 2018 | 23:33

    Bravo Nole ti si ponos Srbije.🏆🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA