Đoković govorio o Jeleni Genčić: Imao sam mnogo sreće što je bila deo mog života kao teniska majka!

Novi prvi reket sveta nije zaboravio svoje teniske početke

  • 3
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Najbolji srpski teniser Novak Djoković rekao je da pre pet meseci nije verovao da će se do kraja godine naći na prvom mestu ATP rang-liste, ali i da mu je želja da sezonu završi na čelu.

Đoković se tokom konferencije prisetio i Jelene Genčić s kojom je počeo da trenira tenis.

- Ona je izgradila osnove za tenis i bazu na koju sam kasnije dodavao segmente i gradio igru. Ali osnova je definitivno njena. Proveo sam sa njom, rekao bih, ključne godine svog razvoja kao tenisera, ali i čoveka. Radili smo zajedno od moje sedme do 12. godine, a to je vreme kada treba da izgradite pravu bazu veština, mentalnog pristupa, odnosa prema tenisu i načina na koji ćete mu prići - odgovorio je Đoković na pitanje novinara i dodao:

- Imao sam mnogo sreće što je bila deo mog života kao teniska majka, kako volim da je zovem. Vodila je računa o meni, ocenama koje imam u školi, kako se odnosim prema drugim ljudima i svemu ostalom. Uporedo sa mojim roditeljima me je odgajala i oni su joj verovali. Ona je bila taj pravi mentor koji mi je bio potreban da naučim prave stvari u tenisu, ali i generalno u životu. Kao što sam ranije govorio, zajedno smo čitali poeziju, slušali klasičnu muziku, gledali pregršt snimaka tenisa i ostalih sportova. Imala je holistički pristup životu i mislim da zato isti pristup sada imam i ja.

Jelena Genčić pored postera Novaka Đokovića Foto: MN Press

Đoković će bez obzira na sopstveni rezultat na masters turniru u Parizu od ponedeljka biti na prvom mestu ATP rang-liste, s obzirom na to da je Španac Rafael Nadal odustao od učešća.

- Ne mogu da budem u potpunosti srećan što je Nadal zbog povrede odustao od turnira i što se s povredom muči još od Ju-es opena. Biće uzbudljivo do kraja godine, ne znamo da li će Nadal učestvovati u Londonu, a u trci je i Federer - rekao je srpski teniser.

Đoković je pre pet meseci bio na 22. mestu ATP rang-liste, a od tada je osvojio Vimbldon, Ju-Es open, Šangaj i Sinsinati.

- Da ste mi to rekli pre pet meseci... Oduvek sam verovao sebe, ali u poslednje vreme je izuzetno poraslo samopouzdanje. Sve ovo je proteklo jako brzo i zaista je divna avantura - rekao je trenutno drugoplasirani teniser sveta.

On je tako postao tek drugi teniser koji je tokom sezone bio rangiran ispod 20 mesta, a do kraja uspeo da dodje do prvog mesta. Prethodno je to za rukom pošlo Maratu Safinu.

- Nisam to znao, ali voleo bih sada da ne pričamo o tome. I dalje učestvujem na tuniru, Nadal je odustao zbog povrede, a ja ću tek od ponedeljka biti na prvom mestu - zaključio je srpski teniser.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    1. novembar 2018 | 21:31

    E moj Novače, ja sam uvijek verovala u tebe, da ćeš se vratiti na prvo mesto. ♥♥♥♥♥ ŽIVEO NAŠ KRALJ!!!!!!!

  • Bosko,Svedska

    1. novembar 2018 | 21:22

    Bas fino od tebe i nemoj Jelenu Gencic zaboraviti nikada sto je za tebe uradila.TI si broj 1 za Srpski narod vječno i kada više nebi ništa pobedio.

  • Majstor Bob

    1. novembar 2018 | 21:13

    Nema tu sta da se prica mnogo.Od malena ako imas cilj i znas sta zelis,jedina prepreka si sam sebi.Novak je od malena znao tacno sta hoce i uspeo je.Sam.Nije odustajao posle poraza na pocetku karijere vec je ucio iz tih poraza i kasnije uradio sta je uradio.Ispunio je decacki san.Covek ne zna sta je stvarna pobeda dok ne izgubi,a ako nikada nisi izgubio,znaci da nisi stvarno probao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA