≫ 

Đoković za Telegraf: Radujem se skorom završetku sezone, moram dobro da razmislim o tome kako da pristupim narednoj!

Najbolji srpski teniser za naš portal govorio o tome kako mu prvo mesto nije bilo cilj, ali i ukratko o planovima za naredne godine

  • 10

Publika u Parizu nije mogla da poželi bolje polufinale od onog koje će od 16.30 minuta (Sport Klub) igrati Novak Đoković i Rodžer Federer.

Bez obzira na to kako se ovaj duel završi, Đoković će u ponedeljak biti prvi teniser sveta. Upravo o tome je najviše srpski as govorio posle pobede nad Marinom Čilićem.

U ekskluzivnoj izjavi za Telegraf, Novak je istakao da nastavak niza njegovih uspeha – bez obzira na neke povoljne okolnosti koje prate njegov povratak na prvo mesto – zavise pre svega od njega samog, od nivoa njegove posvećenosti određenom cilju – a u skladu sa tim – i njegovog privatnog života i sreće.

- Ako mi je cilj da budem broj 1 narednih godina – ja, moj tim i moja porodica veoma dobro znamo šta to podrazumeva. U današnjem tenisu – biti pretendent na najviši plasman podrazumeva najviši stepen požrtvovanja - napominje Novak, i nastavlja:

Foto: Tanjug/AP

- Dolazak na poziciju broj 1 mi, iskreno, nije bio cilj pre pet meseci, kada sam se nalazio u potpuno drugačijoj poziciji. Međutim, serija pobeda i istovremene Nadalove povrede su mi dozvolili da se bodovno približim samom vrhu, a sada kad sam tu – uradiću sve što mi moje trenutno stanje omogućava da odbranim i zadržim vodeće mesto na tabeli – što duže!

- Ovo je bila jedna izuzetno turbulentna godina za mene u svakom smislu, i radujem se skorom završetku sezone – posle koje ću rado analizirati njen tok i rezimirati utiske o svemu što se tokom nje dogodilo. Taj proces će mi biti izuzetno važan, jer ću želeti da dobro razmislim o tome kako pristupiti narednoj sezoni i godinama predamnom. Brojne okolnosti u mom životu su sada, prirodno, drugačije. Pre deset godina je sve to bilo mnogo direktnije, jasnije… Sada imam trideset dve godine, roditelj sam sa dvoje dece, ali su moji motivi jaki kao što su uvek bili, i srećan sam što imam potpunu podršku mojih bližnjih za dalje posvećenje tenisu na najvišem nivou. Bez toga je uspeh nezamisliv, a da ne želim ostvarenje mojih ciljeva i ne osećam da sam za to sposoban – ja jednostavno ne bih bio ovde. U to vas uveravam - pobednički zaključuje razgovor sa Telegrafom Novak Đoković.

Polufinale Roleks Pariz Mastersa 2018 protiv Rodžera Federera, najtrofejnijeg svetskog tenisera koji je inspirisao i dalje inspiriše Novaka da nastavi svoju jedinstvenu sportsku misiju – i protiv koga trenutno vodi sa 24 – 22 u pobedama – na programu je u subotu od 1630.

I zato, ne menjajte kanal, jer vas čeka pravi teniski klasik i sportsko popodne za sećanje!

>>> Slaven Rimac je pobedom nad ekipom Budućnosti nagovestio da bi mogao da izvuče Cedevitu iz krize, ali u Beogradu zna se ko se pita. Crvena zvezda je favorit sa kvotom 1,25 na keca. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za meč Crvena zvezda – Cedevita.

>>> Debi Andreee Trinkjerija na klupi crno-belih! Očekuje se reakcije ekipe posle serije poraza, ali Mega još ne zna za poraz. Ipak, dvojka je vredna kvote 1,70. Pogledajte i druge MOZZART kvote za meč Mega – Partizan.

(Ekskluzivno iz Pariza za Telegraf - Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. novembar 2018 | 09:40

    Ako je Roze Mila igrao fudbal u 41 god onda ces moci i ti jos da igras tenis !

  • Mlj1228

    3. novembar 2018 | 14:19

    Jedina stvar koja može destabilizovati našeg asa, to je francuska publika koja je sto posto naklonjena Federeru. To nije novo, jer Đoković i ako živi tamo, oni zbog prosipane mržnje prema srpstvu i srbiji, uvek će više podržavati sve druge. To je svuda gde god su im televizija ali i internet, nabijali na nos kako su Srbi teroristi, zločinci i ubice. Nole!!! Napred Nole!!! Verujemo u tebe! Mi koji cenimo i volimo tvoj uspeh, i mi dišemo tvojim plućima!

  • xxx

    3. novembar 2018 | 14:02

    Apsolutni car!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA