Nadal se povukao sa završnog Mastersa, Đoković sigurno prvi na kraju godine: Sada preostaje samo da sruši rekord svog idola!

Samprasov rekord može da se izjednači na kraju 2019. godine

  • 3

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da se zbog povrede povlači sa završnog Mastersa u Londonu.

Nadal je prošle nedelje odustao i od Mastersa u Parizu, ali se očekivalo da pokuša da zaigra u Londonu, na turniru koji nikad nije osvojio.

- Zdravo svima, pišem vam na okončanju moje sezone. Bila je ovo veoam komplikovana godina - veoma uspešna za mene kada sam mogao da igram na maksimumu, a u isto vreme i veoma loša zbog povreda. Uradio sam sve kako bih dočekao kraj godine u dobroj formi, kako bih igrao na turnirima u Parizu i Londonu, a zaista sam želeo tu da igram - istakao je Nadal na Tviteru.

Umesto njega na turniru će igrati Amerikanac Džon Izner, trenutno 10. igrač sveta, a Novak Đoković će definitivno godinu završiti kao najbolji na svetu, posle ovakvog epiloga.

Posle oduzimanja bodova sa Završnog mastersa 2017. Đoković ima 8.045 (ništa mu nije oduzeto), 565 više od Nadala i 2.025 više od Rodžera Federera, te je nemoguće da ne bude “broj 1” na kraju godine.

Novaku je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao broj 1, ponovio je kraj sezone iz 2011, 2012, 2014 i 2015. godine. Time se izjednačio sa Federerom i Džimijem Konorsom, Pit Sampras je ispred sa šest godina na prvom mestu.

VIDEO - Novak se vratio na mesto broj 1

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    5. novembar 2018 | 19:14

    Dole srecno 1 mesto a svi stote grde nek pokazu svoje uspehe sta su postigli u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA