≫ 

Zverev pobedio Federera i ušao u finale, Novak je na potezu!

Nemac sa 2:0 eavladao Švajcarca u polufinalu završnig ATP turnira

  • 6

Nemački teniser Aleksander Zverev prvi je finalista ATP finalnog turnira u Londonu pošto je, bez izgubljenog seta, savladao Rodžera Federera - 7:5, 7:6!

U borbi za trofej Zverev će igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Kevin Anderson.

Ovo je Zvereru prvo finale na završnom turniru, koji je Švajcarac osvajao šest puta do sada, ipak na sedmi, ujedno i na njegov jubilarni 100. ATP turnir, moraće da sačeka do neke druge prilike.

Presudan u prvom setu izuzetno neizvesnog meča bio je 12. gem, kada je Zverev prvi i jedini put u tom delu igre, brejknuo rivala, i to gemom bez izgubljenog poena, za 7:5.

U nastavku, Federer je uzvratio "brejkom" za 2:1, ali je Nemac odmah uzvratio istom merom, pa je drugi set otišao u taj-brejk, gde je Zverev pokazao bolju igru i više koncentracije naspram rivala i plasirao se u finale.

Podsetimo da su Zverev i novak, kojeg čeka meč sa Anderonom, u grupi već odigrali meč koji je završen trijumfom Srbina u dva seta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    17. novembar 2018 | 17:01

    Mali ferguson se uplašio velikog Novaka!!!!!

  • Igor Obrenovac

    17. novembar 2018 | 17:47

    Radio sam danas i nisam gledao, ali sudeci po naslovu izgleda da je dzemperko opet zapalio.

  • Amir

    17. novembar 2018 | 17:41

    Šteta što na ovakav način izgubi veliki Federer.Zaista nesportski potez Zvereva koji je u završnici drugog seta kod vodstva 4-3 za Federera prekinuo već izgubljeni poen zbog skupljača loptica i posle toga dobio novi prvi servis posle koga pogađa as i izjednači na 4-4.Ovako nešto nikada nisam vidio.Sramota,ovo nikada ne bi uradili velikani Novak,Rafa niti Federer u sličnoj situaciji.Pokvario je dalji tok turnira i zaista bi volio da ga Novak raznese u finalu.Žao mi je što nećemo gledati istinsko finale Novak-Federer ali ponavljajm nadam se da će ga Nole pomesti u finalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA