≫ 

Hrvati pred istorijskim uspehom, na pobedu su od osvajanja Dejvis Kupa!

Prvog dana finala sa Francuzima Ćorić savladao Šardija, a Čilić Congu - oba meča završena 3:0

  • 4

Dejvis Kup reprezentacija Hrvatske na pragu je da ponovi uspeh tima iz 2005. godine koji je osvojio "salataru" namenjenu najboljoj teniskoj selekciji na svetu.

Prvog dana finala protiv Francuske, u Lilu, Hrvatska vodi rezultatom 2:0, posle pobeda koje su ostvarili najjači aduti "kockastih" Borna Ćorić i Marin Čilić.

Ćorić je najpre savladao Žermeija Šardija 6:2, 7:5, 6:4, da bi potom i Čilić protiv Conge odigrao "za desetku", pobedio bez izgubljenog seta i obezbedio Hrvatima veliku prednost pred drugi dan finala.

Borna Ćorić slavi sa stručnim štabom pobedu protiv Šardija, za 1:0 Hrvata u finalu Dejvis Kupa Foto: Tanjug/Ap

Čilić je odigrao jedan od svojih boljih mečeva u poslednje vreme, protiv Conge koji je takođe bio na visokom nivou s obzirom na to da je ove sezone propustio sedam meseci zbog povrede kolena.

U prvom setu najbolji hrvatski teniser napravio je brejk kod rezultata 3:2 i bez problema priveo set kraju.

Puno više problema zadao je Francuz Čiliću u drugom setu. Pri vodstvu Conge 4:3 morao je spašavati dve brejk-lopte što je uspeo zbog zahvaljujući vrhunskim servisima. Zatim, kod rezultata 5:5, pravi ključni brejk na servis Francuza i sigurno uzima drugi set.

U trećem, ispostavilo se i poslednjem periodu meča, ponovno je sjajnim servisima spašavao brejk lopte, a Conga je počeo previše da razmišlja o propuštenim prilikama. Kod 2:2 je napravio dvostruku servis grešku, a kasnije se i povredio, te ostao bez ikakvih šansi za povratak.

U subotu je na programu meč parova, Ivan Dodig i Mate Pavić igraće protiv jednog od najboljih dublova sveta Nikolasa Maua i Pjere-Hjuza Herberta.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grbara Kitarović bodri tenisere sa tribina Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ka10

    23. novembar 2018 | 20:49

    Svaka cast Hrvatska.

  • Mane

    23. novembar 2018 | 23:03

    Bravo svaka cast zasluzili ste

  • joakim

    24. novembar 2018 | 08:19

    Pa bio bi Sport da ne vodite Glupsona kome je u civilizovanu Evropu zabranjeno doci zbog njegovih ustaskih nastupa.Cema se pametan stidi............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA