≫ 

Hrvatska je prvak sveta u tenisu, Čilić razbio Puja, Kockasti uzeli drugi Dejvis Kup trofej! (FOTO)

Veliko slavlje Hrvata u Lilu, Trikolori pali pred svojim navijačima

  • 4

Hrvatski tenis je na krovu sveta, Dejvis kup trofej je drugi put u rukama najboljih tenisera iz našeg komšiluka, posle 2005. godine. 

Predvođeni Marinom Čilićem "kockasti" su savladali Francuze 3:1 u Lilu, a odlučujuću pobedu ostvario je upravo najbolje rangirani hrvatski teniser pobedom od 3:0 nad Lukasom Pujom - 7:6, 6:3, 6:3.

Prethodno, Hrvati su u petak stekli kapitalnih 2:0 nakon pobeda Ćorića i Čilća, da bi dan kasnije dubl kombinacija Francuza smanjila prednost gostiju.

U nedelju, nije bilo dileme, Čilić je opravdao epitet velikog favorita i zadao konačan udarac "trikolorima", doneo Hrvatima veliko slavlje pred 25.000 navijača u hali "Pjer Moro".

Hrvatima, i pogotovo Čiliću, ovaj pehar legao je kao melem na ranu posle poraza u finalu Dejvis Kupa 2016. godine od Argentine usred Zagreba, kada je Del Potro doneo ključni trojumf Južnoamerikancima upravo protiv trenutno najboljeg hrvatskog igrača.

Francuska je, podsetimo, minule godine uzela trofej pobedom u finalu protiv Belgije.

Ništa bez predsednice: Kolinda je bila i uz tenisere u Francuskoj Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap
Šampanjac usred Francuske otvorili su Hrvati posle velikog uspeha Foto: Tanjug/AP

Inače, ovo je bilo poslednje izdanje Dejvis Kupa u formatu kakav je do sada postojao, jer od sledeće godine kreće poptuno novi sistem.

Kao što je poznato, najpre će se igrati kvalifikacije. U njima će učestvovati 24 ekipe, od čega 12 onih koje su ove godine ispali u četvrtfinalu i osmini finala Svetske grupe, te 12 iz kontinentalnih zona: šest iz euro-afričke, po tri iz azijsko-okeanijske i američke zone.

Igra se kod jednog domaćina, 12 pobednika plasiraće se u finale u novembru, dok se poraženi seli u kontinentalne zone.

Finale se igra u novembru i ućčestvuje 18 reprezentacija: četiri ovogodišnja polufinalista, 12 reprezentacija iz kvalifikacija i dve s pozivnicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA