≫ 

Stigla je najvažnija vest za igrače pred Australijen open: Ova odluka najviše će zadovoljiti Novaka Đokovića

Teniseri i tensierke će od narednog izdanja Melburna moći da koriste desetominutnu pauzu

  • 0

Nesnosne vrućine prethodnih godina ozbiljno narušavaju zdravlje tenisera i teniserki na Australijen openu, uslovi za igru su često nepodnošljivi, pa je organizator napokon uveo nove mere kako bi se makar malo olakšalo učesnicima.

Naime, od narednog Grend Slema u Melburnu, u mečevima koji se budu igrali po najvećoj vrućini, igrači će moći da iskoriste desetominutnu pauzu.

Zapravo, ovo nije novina na Australijen Openu, pošto je pomenuta pauza već deo juniorskog ženskog turnira.

Nove mere su uvedene i zbog pritiska samih igrača prethodne godine. Najglasniji u kritikama na račun organizatora bio je Novak Đoković, ukazivao je na ekstremno visoke temperature kojima su teniseri/teniserke izložene,  međutim tek se ove godine teniserima izašlo u susret uvođenjem seta novih mera zaštite od vrućina.

Povodom uvođenja desetominutne pauze oglasio se i direktor "Ozi Opena" Krejg Tili koji je izjavio da je zdravlje tenisera "ultimativni prioritet".

Međutim, pauza neće moći da se koristi u prva dva, nego tek od trećeg seta.

Takođe, uvedena je i mogućnost prekida meča, što će se desiti ukoliko temperatura pređe kritičan podeok po zdravlje aktera na terenu.

Australijen Open počinje 14. januara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA