≫ 

Đoković odigrao meč za infarkt: Brejk šansu je čekao 20 gemova, ali se plasirao u 1/4 finale turnira u Dohi!

Mađar Fučovič je stvorio velike probleme Đokoviću

  • 8

Teže nego što se očekivalo, srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi! Prvi reket sveta je, posle tri seta, bio bolji od Mađara Martona Fučoviča rezultatom 4:6, 6:4, 6:1!

BIo je ovo njihov drugi međusobni meč i drugi trijumf Srbina! Prethodni put su se sastali na US Openu prošle godine, kada je Mađar takođe uspeo da uzme set Đokoviću (3:1).

Nije Novak igrao ništa slabije nego u utorak, kada je Damiru Džumhuru u 1. kolu dozvolio samo tri gema. Međutim, Fučovič je igrao jednu od svojih najboljih partija u karijeri.

Podatak da je Novak tek u 20. gemu meča stigao do prve brejk lopte jasno govori kako je Mađar stajao na terenu. Servis ga je odlično služio, pogotovo kada je Đoković u nekoliko navrata ima 30:30 ili 40:40.

- Prva dva seta on je bio bolji igrač. Igrao je dosta dobro, veoma pametno, često je menjao ritam i brzinu udaraca i dosta me ''šetao''. Bio sam 'sateran u ćošak', i morao sam da pronađem način da se sa time izborim - rekao je Đoković posle meča.

Foto: AP/Tanjug

Prelomni trenutak meča verovatno je bio onaj u finišu drugog seta, u trenutku kada je Đoković imao dve brejk i set lopte. Prvu nije iskoristio, ali je kod druge rival tražio čelendž misleći da je Novakova lopta završila u autu. Na Srbinovu sreću - nije, i to je značilo da je rezultat u setovima 1:1.

U prvom setu oba tenisera su pravili sitne greške, a Mađar je u devetom gremu poveo sa 40:15 na Novakov servis. Zatim je Đoković izjednačio na 40:40, međutim, Fučovič je vezao dva poena i oduzeo je Novaku servis - 4:5. Brejk je potvrdio s nulom i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu se Đoković mučio sve do tog pomenutog 10. gema, dok je u trećem setu samo odradio posao. Fučovič je psihički pao i izgubio je servis već na početku meča. Srbin je startovao sa 4:0, što je bilo dovoljno za plasman u narednu rundu.

A tamo će igrati sa pobednikom susreta Andrej Rubljov - Nikoloz Basilašvili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    2. januar 2019 | 17:44

    Dobri nas Nole Ziv i zdrav nam bio

  • Dušaduša

    2. januar 2019 | 17:42

    Nasekirala sam se ali mi nije žao, Nole svaka čast, treći set počistio si ga kao slana papriku.

  • Grobari branjevo

    2. januar 2019 | 17:09

    Ajde nole vjerujem u tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA