≫ 

Đoković naterao rivala da razvali reket, pa preokretom overio polufinale Dohe! (VIDEO)

Nole danas igra mečeve u singlu i dublu na ATP turniru u Dohi. Prvi je posle drame priveden kraju!

  • 19

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedama u singlu, i dublu sa bratom Markom, obeležio je početak nove sezone, a sada je overio i polufinale pojedinačne konkurencije, pobedivši gruzijskog igrača Nikolosa Basilašvilija sa 4:6, 6:3, 6:4. 

Meč dvojice tenisera trajao je dva sata, a Đoković nastavlja takmičenje u dublu već oko 19 sati, kada sa bratom Markom igra polufinale dubla protiv Gofana i Erbera.

Da podsetimo, pre ovog susreta Nole je teže nego što se očekivalo, došao do četvrtfinala turnira u Dohi. Prvi reket sveta je, posle tri seta, bio bolji od Mađara Martona Fučoviča rezultatom 4:6, 6:4, 6:10.

U polufinalu singla, pobednika meča Đoković - Basilašvili čeka Bautista Agut, sedmi nosilac turnira, koji je iznenadio Stana Vavrinku.

TOK MEČA: ĐOKOVIĆ - BASILAŠVILI 4:6, 6:3, 6:4

Već posle prvog gema Novak je dozvolio Gruzijcu da se razigra i dođe do "đusa", a potom i do zasluženog brejka. U nastavku imao je Novak priliku da već u sledećem gemu vrati brejk, ali je posle 40:40, protivnik ostao pribran i nekako došao do vođstva od 2:0.

U tim momentima, viđena je potpuno neprepoznatljiva igra Novaka. Dopustio je novu brejk šansu, ali je posle 40:30, izborio đus, a potom i došao do prvog osvojenog gema na susretu.

Međutim, umesto da nastavi sa dobrom igrom, dozvolio je i drugi brejk protivniku. Basilašvili je bio skoro perfektan sa osnovne linije, snažno servvirao, dok je sa druge strane, Đoković se loše kretao i pravio dosta grešaka pa je gubitak seta bio neminovan, iako je uspeo da vrati jedan brejk.

Foto: AP/Tanjug

U nastavku Novak je zaigrao mnogo bolje, a utisak je bio da se razgoropadio i zaigrao onako kako ume. Ekspresno dolazi do brejka na startu drugog seta. U nastavku, malih problema je imao u 3. gemu kada je Gruzijac imao brejk loptu, ali je Nole nekako uspeo da izjednači i potom dođe do gema kojim je potvrdio brejk.

Do kraja, Novak je zaigrao mnogo bolje, osvojio set, a onda i potvrdio preokret za pobedu. Jednom mu je munjevito vratio Basilašvili brejk, na startu meča, ali je potom strpljivo gradio razliku Đoković.

U jednom trenutku je čak naterao gruzijskog igrača da razvali reket, nogom ga je smrskao dok je bio naslonjen na stolicu, a potom je sve to iskorišćeno da se lagano privede meč kraju.

Da podsetimo, pre ovog susreta Nole je teže nego što se očekivalo, došao do četvrtfinala turnira u Dohi! Prvi reket sveta je, posle tri seta, bio bolji od Mađara Martona Fučoviča rezultatom 4:6, 6:4, 6:1!

Takođe, ovo nije jedini meč koji će Novak odigrati, jer nastavlja takmičenje u dublu oko 19 sati, kada sa bratom Markom igra polufinale dubla protiv Gofana i Erbera.

VIDEO: Nole je od danas i šeik, a evo šta je svima poručio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. januar 2019 | 18:34

    Svaka mu cast, posle napornog meca sa madjarom igrao je dubl pa danas opet mec. Puno komentara ima "zasto igra i dubl", pa igra sa bratom...

  • 3seta

    3. januar 2019 | 17:07

    Oleši ga Nole u trećem

  • Dana

    3. januar 2019 | 18:45

    Bravo Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA