≫ 

Novak ne treba da strahuje od Nadala i Federera u 2019., ovi mladi lavovi su "gladni" da ga skinu sa trona!

Nova teniska sezone u 2019. godini je počela, a prema prognozama stručnjaka očekuje nas promena vladavine trojice nedodirljivih

  • 3

Poslednju deceniu u svetskom tenisu postoje samo trojica igrača, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, sa malim ubacivanjem Endi Marija. Ali, ova trojica su osvojila sve najvažnije trofeje prethodnih 10 godina.

Međutim, možda je vreme da dvojica polako siđu sa scenne i sa vrha. Misli se pre svega na Rafaela Nadala koji čestoi muči muku sa povredama i Rodžera Federera koji već ulazi u 39.godinu i pitanje koliko će njegovo telo izdržati.

Zato i teniski stručnjak Bogdan Obradović smatra da će Novaku u 2019. više problema zadavati mladi lavovi poput Zvereva, Hačanova, Cicipasa, Tima,  koji nadolaze i željni su da skinu skalp najvećima.

Karen Kačanov je pobedio Novaka u finalu Mastersa u Parizu.. Foto: AP/Tanjug

- Slika u tenisu će se promeniti u 2019. oni su počeli i da pobeđuju velike. Imamo sada jednu borbu ne Novaka sa Rafom i Federerom, Del Potrom, Marijem ili Vavrinkom, već sa ovim mladim momcima, koji imaju dovoljno iskustva i mečeva da ugrožavaju velike.

- Videli smo da je Novak pružio ruku Kačanovu posle poraza i to je bilo pravo bombardovanje, sa jednim samopouzdanje. To je naznaka jednog novog doba. Novak ćemorati mnogo ozbiljnije da radi - rekao je Obradović.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    7. januar 2019 | 21:02

    Nece ih niko skinuti sa trona dok se sami ne povuku.

  • Goran

    7. januar 2019 | 21:40

    Ovi svi zajedno nemogu nikad da sinu sa trona Djokovic Nadal Federer Vecna klasa kad ode Klasa u penziju onda moze da preuzmu prvo mesto

  • realno

    7. januar 2019 | 20:15

    Alex de Minaur ulazi u top 6-7,upamtite...Zverev je odavno top 5,ali ne sami vrh...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA