Velika partija Filipa Krajinovića: Preokret Srbina u trenutku kada je protivnik servirao za pobedu!

Krajinović sa 3:2 u setovima savladao Italijana Čekinata

  • 2

Srpski tensier Filip Krajinović plasirao se u 2. kolo Australijan opena, pošto je u 1. kolu savladao Italijana Marka Čekinata rezultatom 3:2 - 6:4, 6:0, 1:6, 7:6, 6:4!

I to posle velikog preokreta, pošto je gubio sa 2:1 u setovima i 5:4 na servis protivnika. Međutim, uspeo je da uvede 4. set u taj-brejk, a potom preokrene tok meča.

Sjajno je Krajinović počeo isti i uzeo je brejk protivniku za 4:3, ali je potom usledio totalni pad! Ne samo da je Čekinato vratio brejk, nego je uzeo još jedna i osvojio je prvi set sa 6:4.

Čini se da se Krajinović u drugom setu predao i pre nego što je počeo - Čekinato je ubedljivo slavio sa 6:0.

Izgledalo je da je meč gotov i da će treći set biti samo formalnost, ali je viđena potpuno drugačija slika na terenu. Dva brejka je Srbin uzeo već na početku i poveo je sa 3:0, a set je dobio sa 6:1 još jednim oduzetim servisom.

Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Images

Ipak, svoj servis Krajinović je prodao već na početku četvrtog i Čekinato je ''ni kriv ni dužan'' ušao sa prednošću u nastavak meča. Ta prednost mogla je da se istopi u 8. gemu četvrtog seta kada je Srbin propustio najbolju priliku da vrati brejk.

Pri rezultatu 40:40, Krajinović je dobio šansu da oduzme servis Čekinatu koji se odbranio tako što je vezao tri poena. Ono što nije uspeo tada, jeste pri narednom servisu Čekinata za brejk - 5:5. Uveo je Krajinović taj četvrti set u taj-brejk, tamo se mučio (10:8), ali izjednačio na 2:2 u setovima.

Na krilima sjajnog taj-brejka, Srbin je na početku 5. seta oduezo servis protivniku i uspeo je da ga zadrži do kraja za konačnih 6:4 i 3:2 u setovima.

Krajinović je na taj način imati priliku da u 2. kolu ''osveti'' Lasla Đerea koji je poražen od Rusa Jevgenija Donskoja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA