≫ 

Đoković objasnio tajnu reiki simbola na novim patikama: Sva energija univerzuma je sada i ovde... (FOTO)

Najbolji teniser planete predstavio je nove patike i objasnio zašto za njega imaju posebno značenje.

  • 3

Asiks je predstavio model "Court FF Novak" koje su namenjene specijalno Đokoviću sa njegovim logom i Srbin će ih nositi tokom ove godine.

- Simbole sam imao i na prošlom modelu koji sam nosio i za to postoji razlog. Jedan je moj logo kreiran 2011. godine, ne bih u detalje, ali ima još toga, objašnjenje logotipa i šta predstavlja - priča Đoković.

Razlika je između ostalog i što su patike bolje prilagođene Đokovićevom stilu igre sa mnogo udaraca iz trka.

- Tehnički tim Asiksa je bio veoma ljubazan i prelazili smo sve mislim više od šest meseci da bismo prilagodili sve mom stilu tenisa sa mnogo proklizavanja i brzih promena pravca. Patika je ključna, bilo mi je bitno da bude laka, ali i da u njoj budem stabilan, da imam pravu rotaciju. Balans između toga je bitan - kaže Đoković.

Pročitajte još i - Poznati učitelj Reikija otkriva šta sve čeka Novaka Đokovića i kakav ga to veliki obrt očekuje u karijeri

Za njega patike predstavljaju i originalnost, odnosno način da se razlikuje i na terenu bude najbolji što može. Međutim, one kriju i neke simbole koji se ne mogu snimiti na prvi pogled.

- Jedan od druga dva simbola je ispod leve patike i to je Reiki simbol koji znači da je sva energija univerzuma sada i ovde, što me podseća da uvek budem svestan tog trenutka, sadašnjosti i da dam sto odsto u onom što radim, što je u ovom slučaju igranje tenisa. Kada ste individualni sportista, nemate na koga da se oslonite - objašnjava Đoković.

Đoković je u prvom kolu Australijan opena uspešno prebrodio prepreku i pobedio Mičela Krugera, a u narednom kolu ga čeka Francuz Žo Vilfrid Conga u četvrtak prepodne.

VIDEO - Šta je to REIKI, kojem se okrenuo Novak Đoković?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo Cuvar

    16. januar 2019 | 10:56

    Znam da patike mogu biti vise ili manje udobne i kvalitetne ali ovo o energiji univerzuma do sada nisam cuo...Moracu pitati Maru gataru ili vidovitu Zorku da vidim sta one misle o tome...E moj Nole a taman sam pomislio da si dosao sebi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA