Aleksandra Krunić: Nisam nezadovoljna australijskom turnejom!

Najbolje plasirana srpska teniserka okončala nastup na Australijen Openu u drugom kolu singla

  • 0

Sedam godina je kineskinja Vang čekala da se revanšira našoj Aleksandri Krunić na porazu u njihovom prvom meču – i prilika za to joj se ukazala upravo australijskog letnjeg dana u Melburnu.

Jedna od teniserki koja je najviše napredovala prošle sezone (20. na rang listi), specijalistkinja za Grend Slemove, Vangova je bila znatno bolji rival od naše igračice, zabeleživši ubedljivu pobedu u dva seta (6:2, 6:3).

Time je Aleksandra propustila šansu da možda i „dogura“ do četvrtog kola Australijen Opena, u kome bi je čekala još jedna zvezda u nastajanju WTA turneje, Letonka Anastazija Sevastova (13. nosilac).

Foto: Tanjug/AP

Uprkos ranim porazima u singlu i dublu, Aleksandra je izjavila da „je još i dobro prošla“ – kako se osećala pre početka australijske turneje. U Sidneju je osvojila titulu u dublu u paru sa Čehinjom Siniakovom, ali nije uspela da nastavi uspešan niz u toj kategoriji u Melburnu sa sunarodnicom današnje protivnice u singlu, Ženg (poražene u prvom kolu sa 6:1 6:4 od domaćih igračica Adamčak i Mur).

Foto: Tanjug/AP

Glavni uzrok za današnji poraz vidi u tome da nije bila dovoljno dobro fizički pripremljena za ovaj meč (važna odlika igre Vangove, inače) – aspekt na kome će raditi u narednom periodu i pred seriju nastupa na turnirima u halama, i povratak u Fed Kup tim Srbije posle 2 godine.

Izjavu Aleksandre Krunić možete poslušati OVDE:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA