≫ 

Đoković nije mogao bez drame, ali se plasirao u 4. kolo Australijan opena (FOTO)

Srbin sa 3:1 u setovima bio bolji od Šapovalova koji je u u finišu trećeg napravio neverovatan preokret i uneo dramu u meč

  • 3

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u 4. kolo Australijan opena, pošto je u četiri seta bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova - 6:3, 6:4, 4:6, 6:0!

Bio je ovo njihov prvi međusobni susret i još jedna recka za Novaka, a Srbin će se u narednoj rundi sastati sa Danilom Medvedevim, koji je u tri seta eliminisao Davida Gofana.

Činilo se da će i Đoković za nešto manje od dva sata završiti posao u tri seta, ali se u tom trećem dogodio neverovatan pad. Od 4:1 i brejka viška, Novak je dozvolio Kanađaninu da dođe do tri set lopte i jednu od njih iskoristi za preokret i 6:4 za njega.

Međutim, to Đokovića nije ukočilo, kao ni mrak koji je u međuvremenu pao, i sigurnom igrom u nastavku je konačno završio posao. I to ubedljivo - 6:0!

Imao je Đoković razgovor sa svojim boksom Foto: Tanjug/AP

Posle dva uvodna meča u kasnijem terminu, Đoković je prvi put na teren istrčao ranije nego inače. Možda i zbog toga nije bio toliko ubedljiv kao na početku, iako je silovito startovao.

Uzeo je dva servisa rivali u prvom setu i ekspresno je poveo sa 4:1. Vratio je Kanađanin jedan brejk i smanjio na 4:3,ali nije uspeo da uvede završnicu u dramu. Novak je propustio jednu set loptu na Denisov servis,ali ne i drugu i poveo je sa 6:3.

Drugi set Đoković je otvorio brejkom,ali je isti odmah izgubio. Potom smo videli nešto tvrđi nastup obojice i tek jednu brejk šansu do samog kraja.

Imao ju je Đoković u 10.gemu drugog seta, kada je u pravom trenutku oduzeo servis Šapovalovu i poveo sa 6:4.

Đoković je napravio četiri duple greške prilikom servisa Foto: AP/Tanjug

Nedugo zatim i sa 3:0 u trećem setu, jer je s nulom pometlao Kanađanina na njegov servis. Činilo se da je Novak tim brejkom trasirao sebi put ka pobedi, ali je potom neobjašnjivo pao u igri.

Dosta je Srbin grešio i dozvolio je Šapovalovu da vrati brejk i izjednači na 4:4. Zatim i da dođe u situaciju da servira za set, jer je Kanađanin imao tri brejk lopte za 5:4. Onu treću je iskoristio...

Kao i treću set loptu, iako je Đoković u jednom trenutku dobio šansu za brejk i povratak u meč. Ipak, na semaforu je stajalo 6:4 za Kanađanina u trećem setu posle dva sata igre.

U tom trenutku je izgledalo da će Šapovalov biti taj koji će se nešto pitati u nastavku, ali smo samo videli razgoropađenog Đokovića koji je dva puta oduzeo servis rivalu i vrlo brzo došao do 5:0. A onda i do 3. meč lopte za konačnih 6:0 i 3:1 u setovima.

VIDEO: Đoković priznao koliko ga je izbacila iz takta odluka organizatora da upale reflektore!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    19. januar 2019 | 08:44

    Kad Srbin skide kapu, odmah pobeđuje sa 6 - 0 Svaka čast Novače! Idemo bre po sedmi put da osvojiš AO. SREĆNO!!!!! ❤♥❤♥❤♥❤

  • Nesanica

    19. januar 2019 | 09:20

    Sa ili bez drame,Nole sigurnim korakom ide ka zavrsnici.Svaka cast Novace,i sretno do kraja..

  • Rodjo

    19. januar 2019 | 12:37

    Nije to drama nikakva, Nole mu pustio jedan set da malo odmori i onda ga rasturio kao Bugarsku skupstinu. Baraco aNole, sam gazi ka cilju i peharu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA