≫ 

Krajinović posle poraza: Dobro sam počeo, ali sam napravio previše grešaka (AUDIO)

Filip Krajinović izgubio u trećem kolu Australijen Opena protiv Borne Ćorića, ali nagovestio razloge za optimizam u 2019.

  • 2

Meč trećeg kola muškog singla odlična poznanika na terenu i van njega je počeo – da nije mogao bolje – po našeg Filipa Krajinovića. Stabilnom i preciznom igrom sa osnovne linije, umereno agresivnom – uz mali broj grešaka, podržanom pouzdanim prvim servisom – naš igrač je čak dva puta brejkovao Bornu Ćorića za ubedljivih 6-2 u prvom setu.

Ali, Filipova igra prethodnih dana u Melburnu nije sugerisala da bi bilo očekivano da u ovako visokom ritmu nastavi i u drugom setu, što je postalo jasno isuviše brzo – time što je već na svoj prvi servis u tom delu meča pretrpeo brejk od „osvešćenog“ i sada malo srećnijeg Ćorića. Od tog momenta, Borna „diže“ igru, servis dobija svoju željenu funkciju, koristi svoje prilike, a kod Filipa – sve obrnuto.

Ne koristi nekoliko izrazitih prednosti na servis protivnika (0-30, 15-40), raspored udaraca nije tako efikasan kao na početku meča, a u uslovima jakog vetra i niskog sunca bolje se snalazi trinaesti nosilac prvog Grend Slema sezone. Uz male varijacije u igri i rezultatu, naredna tri seta dobija Ćorić – i zakazuje meč četvrtog kola sa Puiem ili Popirinom.

Foto: AP/Tanjug

Uprkos porazu, Filip Krajinović sa sobom iz Melburna nosi svoj najbolji rezultat na Grend Slemovima (3 kolo), bolje fizičko stanje, veru u dalji rad sa svojim timom (nastavlja sa trenerom Johansenom) – ali i sijaset obaveza kako bi ispunio svoj cilj da se vrati što pre u prvih 50 igrača sveta, nešto što će mu biti otežano neminovnim gubitkom poena u predstojećem periodu zbog toga što neće imati rang da uđe u glavni žreb tih turnira.

No, verovanja teniske javnosti – pa i samog Ćorića (za koga Filip pripada u Top 20 svetskog tenisa) – je da Filip Krajinović ima znanje i sposobnosti da ove godine ostvari i stabilizuje plasman u gornjoj polovini Top 100 ATP rang liste, cilj za čije ostvarenje je, po sopstvenom priznanju, posvetio brojne promene na svim nivoima pripreme na terenu i van njega. Kako je prošle sezone, zbog povreda, propustio veliki deo turneje – cilj i uslov za uspešnu sezonu 2019 je da odigra barem 25 turnira, a da bi to postigao – moraće pre svega da bude odličnog zdravlja i fizičke pripremljenosti – što mu je, u retrospektivi, ipak u jednoj važnoj meri nedostajalo kako bi lakše došao do meča sa Ćorićem, a u njemu imao više snage da ostane koncentrisan kao što je bio u prvom, obećavajućem setu.

( Specijalni izveštač Telegrafa uz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA