≫ 

Prvi šok u Melburnu - eliminisan Federer! (FOTO) (VIDEO)

Cicipas priredio iznenađenje turnira

  • 13

Švajcarac Rodžer Federer završio je takmičenje na ovogodišnjem Australijen openu u osmini finala porazom od Grka Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u četiri seta - 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6).

Koliko je ovo bio "tesan" i neizvestan duel svedoče tri odigrana taj-brejka u kojima je Grk, zrelošćui lepezom vrhunskih poteza, potvrdio da polako izrasta u tenisera svetskog kalibra.

Bez dileme, bila je ovo najznačajnija pobeda u karijeri 20-godišnjeg grčkog tenisera, savladao je živu legendu tenisa, jednog od najvećih svih vremena, 20-strukog Grend Slem šampiona, šestostrukog prvaka Australijen Opena - poslednjeg dvostrukog uzastopnog nosioca pehara u Melburnu (2017, 2018).

Švajcarac, dakle, neće braniti pehar osvojen prethodne dve godine, pa je to sad prilika i za Đokovića, ukoliko naravno Srbin dođe do samog kraja, da sedmim peharom u Melburnu pretekne Švajcarca po broju osvojenih Grend slem titula na najjužnijem kontinentu.

Biće to za našeg asa paklen zadatak u konkurenciji sve boljih mladih snaga, među kojima je definitivno i Cicipas, koji je trijumfom karijere istakao ozbiljnu kandidaturu i za najviši plasman.

Foto: AP/Tanjug

Rival Grka u četvrtfinalu biće Roberto Bautista Agut.

Emocije su, razumljivo, preplavile Cicipasa posle meča, sreća je pulsirala iz njega.

- Ovo se ne može opisati ni sa čim do sada, ja sam najsrećniji čovek na svetu - bile su prve reči Grka posle meča.

- Od samog početka sam verovao u pobedu, u sebe i u svoje sposobnosti. Rodžer je legenda, toliko toga je uspeo u tenisu poslednjih godina... Analizirao sam ga još od svoje šest godine. a ovo je bilo ostvarenje sna - da igram protiv njega i pobedim ga.  Pobditi u ovakvom meču - to je neopisivo!

Foto: AP/Tanjug

Cicipas je plasmanom u četrvtfinale Melburna ipisao i nove stranice u istoriji grčkog tenisa, postao je prvi igrač iz svoje zemlje koji je stigao do te faze prvog Grend slema sezone, i to posle meča gde nije viđen nijedan "brejk".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladja

    20. januar 2019 | 14:13

    Zašto šok?Pa nije on nepobjediv, neće dve decenije vladati teniskim vrhom.. Mladji dolaze, stariji odlaze, sasvim normalna star.

  • Tanče

    20. januar 2019 | 13:59

    Ode Fedeks, uh što mi ga žao :-D

  • Ccc

    20. januar 2019 | 13:40

    Fedri je ok.Mozda nije njegov dan.Biće bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA