≫ 

Novak uzvraća udarac televiziji: Pričaćemo o terminima mečeva, igrači se ništa ne pitaju!

Oštar je Nole, sa razlogom

  • 0

Po svemu sudeći – još neko vreme se neće stišati strasti prouzrokovane kontroverznom odlukom organizatora Australijan Opena 2019 da upale reflektore na Rod Lejver Areni „u po bela dana“ i time zasmetaju i Novaku Đokoviću i Denisu Šapovalovu.

Opravdanje supervizora da se to čini „zbog potreba televizijskog prenosa“ se naročito nije dopalo Đokoviću, em zbog toga što ga je to do te mere poremetilo da je izgubio koncentraciju i skoro dobijeni set u nastavku igre, em zbog toga što, po njemu, nije prvi put da su tenis i teniseri na gubitku zbog toga što moraju da prave prevelike ili nepotrebne kompromise kako bi se udovoljilo zahtevima televizije, medija i marketinga.

Novaka je pogotovo iziritirao to što je, odmah posle meča, sreo Borisa Bekera, komentatora vodeće svetske sportske TV mreže, koji mu je potvrdio sumnju da je bilo apsurdno paliti reflektore, jer je vidljivost terena i loptice bila (čak i u TV studiju) – zadovoljavajuća i pre njihovog uključivanja.

Foto: Tanjug/AP

Sve u svemu, Novak je „u jednom dahu“ izrekao oštru kritiku takvog „podaničkog“ odnosa tenisa prema medijima.

- Meni se to ne dopada... Kao neko ko je u Savetu igrača, svestan sam važnosti TV prava, to doprinosi boljitku našeg sporta i nama teniserima stvara bolje uslove jer se sport popularizuje. Sa druge strane, nekako se previše daje prioritet televiziji. Ispada da treba da prihvatimo i da se povinujemo šta god oni da kažu i to je to. Baš me interesuje šta će se sad dogoditi i planiram da razgovaram sa organizatorima turnira. Nisam bio jedini kojem su ti reflektori smetali, i Denisu su, mada jesam bio glasniji u vezi sa time - oštar je Đoković.

Setio se jedne situacije iz prošlosti...

Nije ni Šapovalov bio presrećan Foto: Tanjug/AP

- Šta god da kažu – igraj u devet ujutru jer hoće televizija... Bilo je takvih slučajeva u prošlosti, sećam se kada sam finale Sinsinatija igrao u 11 ujutru uprkos tome što sam prethodno veče sa Nadalom igrao polufinale u 21.00, sećam se kao juče da je bilo... I onda treba s Federerom u 11.00 jer televizija koja je prenosila može samo u taj termin nekako da obezbedi za direktni prenos tenisa - upozorio je Novak na ovaj deo posla.

- Razumem, vi ljudi ste novinari – ne poznajem taj svet kao vi, ali poštujem ga jer dopunjujemo jedni druge. Ipak, neke stvari treba da se regulišu, recimo pre takvih odluka da se konsultuju sa igračima. Ne znam zbog čega se uskraćuju igrači u celom procesu odlučivanja kada je reč o takvim stvarima. Sve ostalo u redu, i vi i mi radimo da ovaj sport bude bolji.

Đoković u četvrtom kolu igra protiv Danila Medvedeva iz Rusije, protiv kojeg vodi sa 2-0, a početak meča se ne očekuje pre 10.30 u ponedeljak, po srednjeevropskom vremenu.

Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

(Vuk Brajović / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA