≫ 

Šampionka US opena u četvrtfinalu, Svitolina izbacila Amerikanku

Osaka se mučila, ali prošla, Svitolina eliminisala Medison Kiz.

  • 0

Japanska teniserka i pobednica prošlogodišnjeg US Opena Naomi Osaka plasirala se u četvrtfinale turnira u Melburnu pobedom nad Letonkom Anastasijom Sevastovom 2-1 u setovima, a Elina Svitolina je istim rezultatom bila bolja od Amerikanke Medison Kiz.

Četvrta nositeljka iz Japana je pobedila 13. posle sat i pedeset minuta igre i preokreta. Sevastovoj je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk u trećem gemu da bi taj deo igre rešila u svoju korist. Osaka je u tom delu igre bila agresivnija, ali je pravila i više grešaka pa je Sevastova iskoristila jednu od dve brejk šanse koja se ukazala i to nije ispuštala.

U narednom setu Osaka je podigla svoj prvi servis i procente realizacije, spasla je obe brejk lopte i uspela je da izjednači zahvaljujući brejku u šestom gemu kada je povela 4:2.

Treći set je počela brejkom u prvom gemu, posle čega Sevastova uspeva da vrati egal 3:3 posle velike borbe u šestom gemu. Međutim, već u sledećem još jednom popušta, Osaka pri vođstvu 4:3 jedva uspeva da odbrani svoj gem i kada je povela 5:3, dileme više nije bilo u vezi sa pobednicom meča.

Foto: Guliver/Mark Kolbe/Getty Images

Japanka će u narednom kolu igrati protiv Eline Svitoline koja je bila bolja od Medison Kiz 2-1, 6:2, 1:6, 6:1 posle sat i po vremena igre. I Ukrajinka, sedma igračica sveta dvaput je oduzela servis rivalki za prvi set, Amerikanka je uspela da odgovori na identičan način u drugom setu.

Svitolina se u trećem setu izvukla pri rezultatu 1:1. Dug gem sa mnogo preokreta i rezultatskom klackalicom na kraju uspeva da iščupa Ukrajinka iako je Kiz propustila čak pet brejk lopti.

To ju je poljuljalo, pa Svitolina već u četvrtom gemu pravi brejk za 3:1 i u suštini tada uspeva da potpuno prelomi meč. U preostalom meču odigranom u ponedeljak ujutru Garbinje Mugurusa nije uspela da iznenadi osmu igračicu Karolinu Pliškovu.

Pliškova je bez većih problema za sat vremena igre prošla u četvrtfinale. Izuzev na početku prvog seta, veće drame nije bilo pa Pliškova sa 6:3 i 6:1 čeka bolju iz okršaja Serene Vilijams i Simone Halep.

VIDEO - Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA