≫ 

Đoković: Tačno ono što mi je trebalo, Puj se ne plaši velikih mečeva

Šteta zbog Nišikorija, ali bolje što se Đoković nije previše potrošio

  • 4

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković rekao je da mu je trebao kraći meč, jer je pre polufinala sa Keijem Nišikorijem odigrao četiri seta sa Danilom Medvedevim. Đoković je posle 52 minuta igre izašao kao pobednik u četvrtfinalu, jer je japanski igrač zbog povrede mišića butine bio prinuđen da se povuče u drugom setu pri vođstvu Novaka 6:1 i 4:1.

 - Očigledno da mi je telo dobro funkcionisalo večeras. Ovo je tačno ono što je doktor preporučio. Proveo sam dosta vremena na terenu pre dve večeri. Stigao sam do polufinala, potrudiću se da budem što spremniji - rekao je Đoković posle meča i dodao da mu je žao što publika nije videla ceo meč. Nada se i da će se Nišikori što pre oporaviti.

Australijan open je "taličan" za srpskog igrača koji u Melburnu juri svoju sedmu titulu šampiona od 2008. godine kada je u finalu pobedio Žoa Vilfrida Congu.

- To je kombinacija više stvari. Jedan je od najvećih turnira, motiviše i inspiriše kada igrate ovde na startu sezone. Ovde sam i osvojio prvi GS u karijeri. To mi je donelo ogroman rast samopouzdanja za nastavak karijere - objašnjava Đoković koji se već okreće narednom protivniku Lukasu Puju.

- Biće velika borba. On igra prvo polufinale ali setimo se pre nekoliko godina meča sa Nadalom u Njujorku. Skinuo je nekoliko velikih skalpova. Ne plaši se velikih mečeva na glavnoj sceni. Ima dosta samopouzdanja neće biti lako - konstatuje Đoković.

Nije ga iznenadila igra Stefanosa Cicipasa na ovom turniru, niti to što je pobedio Rodžera Federera, a sada ga u polufinalu čeka Rafael Nadal koga Đoković opisuje epitetom - predobar je. Đoković i Puj svoj polufinalni duel igraju u petak.

VIDEO: Nišikori u bolovima predao meč Đokoviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    23. januar 2019 | 13:21

    Iz dana u dan ima sve više mlađih i talentovanih igrača, što će našem i svetskom asu, predstavljati velike probleme, ali... Nole je iskusan borac, pa mi svi koji ga cenimo, volimo, i "dišemo njegovim plućima", verujemo i nadamo se, da će odneti još jedan trofej iz Australije. Napred Nole!!!!

  • Dragan Giljen

    23. januar 2019 | 12:51

    IDEMO, BRE!

  • lune

    23. januar 2019 | 12:20

    mozes ti osvojiti legendo puno srecne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA