≫ 

Pakao u Melburnu, Novaku preti zatvaranje krova: Hoće li vrelina na Australijan openu promeniti pravila igre? (VIDEO)

Da li će toplota dovesti do nove kontroverze pre Novakovog sledećeg nastupa?

  • 5

U četvrtak je obustavljena igra na svim otvorenim terenima na Australijan Openu, dok je krov zatvoren na Rod Lejver Areni, kako bi u klimatizovanim uslovima mogli da se igraju polufinalni mečevi.

Temperatura je došla do 39 stepeni u hladu, što znači da je na betonskim terenima bar osam stepeni veća, ali uz to vlada velika vlaga, koja je zajedno sa toplotom premašila Nivo 5, po pravilniku Grend slema.

To aktivira odluku o obustavljanju igre na otvorenim terenima, a prognoza je da će u petak, na dan kada svoj meč igraju Đoković i Pui, biti još veća.

Foto: Tanjug/AP

To daje razloge za pretpostavku da će se meč igrati u dvoranskim uslovima, koji nešto manje pogoduju Novaku nego inače. No, Novak i dalje ostaje izraziti favorit za ovaj meč, a jedina stvar koja bi mogla malo da ga poremeti je moguća neodlučnost organizatora oko toga da li će krov zatvarati ili ne.

Verovatno neće biti jasno do tek nekoliko časova pred meč da li će temperatura dovoljno pasti do momenta odigravanja duela (u večernjem terminu od 19:30, kada je Sunce nisko i još uvek jako) - što bi omogućilo organizatoru da krov ostavi otvorenim.

Foto: Telegraf.rs

No, često se desi da odluke organizatora ne budu sasvim usklađene sa onim što bi igrači želeli ili smatraju da bi se trebalo primeniti - i zato čekamo da vidimo da li će i ova tema (kao što je bilo paljenje reflektora u 5 popodne pre neki dan na Novakovom meču sa Šapovalovim) postati - kontroverzna...

VIDEO - Đoković o predaji Nišikorija

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goki

    24. januar 2019 | 09:54

    Svake godine je isto, i dok neko ne ostane na terenu, biće i dalje tako.Uzimajući u obzir poreklo većine australijanaca, jasno je da im to mučenje tenisera pričinjava neviđeno zadovoljstvo.

  • Blizi se titula

    24. januar 2019 | 17:30

    Ajmooo Nolee Napred do titule!

  • Miodrag

    25. januar 2019 | 20:06

    Kada je Nole 100% spreman njemu niko i nista mije pretnja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA