≫ 

Đoković otkrio značenje misterioznog simbola koji nosi pored krsta i zašto je promenio pozdrav (FOTO) (VIDEO)

Na pitanje Telegrafa, najbolji teniser sveta objasnio novu praksu po završetku mečeva kao i šta predstavlja novi simbol koji nosi na grudima

  • 19

Novak Đoković igra nestvaran tenis na Australijan openu, a to je poslednji na svojoj koži osetio Luka Puj, koji je demoliran u polufinalu sa 6:0, 6:2, 6:2, čime je najbolji teniser sveta zakazao veliko finale protiv Rafaela Nadala za nedelju od 9.30.

Đoković je posle meča dodirnuo podlogu, zatim poslao pozdrav ka nebu, i tek onda je usledio njegov standardni pozdrav za sve četiri strane na tribinama Rod Lejver Arene.

Ovu praksu Novak je uveo od ove godine, a sada smo saznali i zašto to radi. U pitanju je zahvalnost Bogu za to što može da igra tenis na ovom nivou.

- Što se tiče moje ljubavne romantične veze sa terenom, nekako se trudim da iskazujem svaki put kada izlazim na teren, bilo da je trening ili meč, zahvalnost za taj trenutak. Možda će da zuvuči kao kliše, ali smatram da je to izuzetno bitno za mene. Zahvalnost za život je bitna za sve. Zahvalnost Bogu što mogu i dan danas da se bavim sportom koji volimi da budem uspešan na vrhunskom nivou - rekao je Đoković na pitanje Telegrafa.

Takođe, fotoreporteri su primetili na njegovim grudima krst, ali i novi simbol, čije značenje nije poznato. Mi smo uspeli da saznamo da je u pitanju simbol Asteka, a pitali smo i samog Novaka da nam objasni šta on predstavlja.

Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images
Foto: Tanjug/AP

- Drugi simbol je simbol snage, energije i zaštite. Neću ništa više reći - poručio nam je Đoković.

Novak finale igra u nedelju od 9.30 protiv Rafaela Nadala. Kladionice su već odredile njega kao blagog favorita, a svoje mišljenje ko će biti šampion možete dati u anketi.

VIDEO: Đoković na pragu istorije

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. januar 2019 | 14:03

    Bravo CARE samo napred.Uz tebe smo svi .Ziv i Veseo bio sa svoim Naj Drazima .

  • dragana

    25. januar 2019 | 14:25

    Cini mi se da ljudi stalno traze nesto lose u ovom momku, neku misticnu spiritualnost, nesto tajanstveno a opet dovoljno da bi ga docekali na noz. On je uspesan sportista, kulturan mlad covek koji predstavlja moju zemlju i meni je to dovoljno da mu zelim uspeh i svu srecu!

  • NANA

    25. januar 2019 | 15:54

    NOLE LEGENDO SRECNI SMO DA POSTOJIS SRPSKA DUSO VOLIMO TE SRECNO IDEMOOOOOOOOOOOOOOOO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA