≫ 

Rod Lejver: Dajem prednost Rafi u finalu, ali bez posebnog razloga

Poslednji osvajač sva četiri Gren slema u jednoj kalendarskoj godini daje prednost Špancu

  • 9
Foto: Profimedia

Tradicionalni svečani ručak koji se priredjuje u čast teniskih legendi na Austrelijen Openu, ove godine je ugostio čak 34 velemajstora ovog sporta - on kojih su nekoliko njih čak i nosioci i nositeljke najviših priznanja, ordenja i počasnih titula svojih zemalja. Impozantna selekcija asova, od Li Na do Roja Emersona, odala je počast čuvenom domaćem igraču Petu Kešu na karijernim ostvarenjima.

DVA NAJBOLJA IGRAČA NA PLANETI

Poznat po osvajanju Vimbldona u svojoj kockastoj "trkačkoj" bandani, danas je popularni "Keši" TV komentator i voditelj - jedna od profesija orijentisanih ka tenisu kroz koje su mnoge legende nastavile svoj "teniski život" i posle aktivne karijere.

Najveća živa legenda svetskog tenisa, po čijem imenu je nazvana centralna arena Melburn Parka i egzibicioni turnir koji u atraktivnom formatu ukršta selekcije najboljih igrača Evrope i ostatka sveta - Rod Lejver je i ovoga puta bio u žiži interesovanja svetskih medija - koje je pre svega interesovala prognoza ishoda muškog finala Đoković - Nadal, kao i ocene o stanju tenisa danas.

- Mogao bi da to bude dug meč. Možda ne tako dug kao onaj od pre nekoliko godina, ali Novak i Nadal su već pokazali da su dva najbolja igrača na planeti - prenosi nam svoju procenu o trajanju meča "Red roket".

Lejver predaje pobednički pehar Novaku Đokoviću na jednom od prošlih turnira Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images)

- Sjano je gledati njihove mečeve. Gledao sam Novaka u polufinalu, mislim da je napravio tek nekoliko neiznuđenih grešaka za celo veče, što je zaista fantastično. Igrao je veličanstveno protiv Puja. A dan ranije je i Nadal odigrao isto tako" hvali svoje naslednike Lejver.

FEDERER JE SILA NA KOJU SE MOŽE RAČUNATI, ALI NOVAK BI MOGAO DA GA STIGNE

- Tok meča će biti veoma neizvestan, rezultat - tesan. sklon sam tome da Nadalu dam blagu prednost - ali bez nekog posebnog razloga - kaže Lejver.

Upitan o tome kako vidi borbu trojice najvećih tenisera sveta u ovom momentu u njihovom nastojanju da postanu rekorderi po broju osvojenih Grend Slem titula, Lejver kaže:

Foto: Profimedia

- Ne znam šta će biti što se tiče Federera. Možda poseduje potencijal da osvoji još jedan Vimbldon, ali je moguće da ga "godine vec sustižu" i da se trenutno ne nalazi na nivou spremnosti iz prethodne dve godine, kada je osvojio svoje poslednje Slemove .

Ipak, on je i dalje sila na koju se mora računati. Što se tiče Novaka i Rafe, mislim da će Novak svakako dodati još neku titulu povrh aktuelnih 14. Kada pogledate njegove godine i koliko Grend Slemova je osvojio - između ostalih i poslednja dva - mislim da je Novak taj koji može da ga stigne.

MLADI MORAJU DA BUDU STRPLJIVI

Na molbu da da svoju procenu tenisa danasnjice i dolazeće generacije asova "belog sporta", Lejver kaze:

- Tenis je trenutno u veoma zdravom stanju, što je za mene - zadivljujuće. Imam utisak da je sve "procvetalo" u isto vreme. Vidimo sve više sjajnih mladih igrača na najvecoj teniskoj sceni; na primer, veoma mi se dopada onaj visoki Rus (Kacanov), ali ih svakako ima još koji igraju sjajan tenis. Neki od njih već ostavljaju svoj trag. Potrebno im je samo da dobiju nekoliko velikih mečeva - kako bi im samopouzdanje poraslo.

Foto-montaža: Tanjug/AP

- Znam da su nestrpljivi, da žele sve, odmah i sada - ali je neophodno doseći odredjeni nivo kako bi najveći uspesi bili ostvarljivi! -konstatuje poslednji osvajač sva četiri Grend Slem trofeja u istoj sezoni, legendarni Rod Lejver.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Melburna, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vule v.banja

    26. januar 2019 | 09:58

    "Vid' budale..." Pa zar njemu nije jasno, da su i Federer i Nadal,osvojili po tri grend slema, dok je Novak bio na oporavku od povrede.Sada se vidi ko je ko, i kome je gde mesto u vrhunskom tenisu.Sutra Nole igra čuvenu taktiku "vamos-tamos", i pobećuje.Napred nole do 15-e titule !!!!!

  • Crnogorac

    26. januar 2019 | 09:49

    Rod Lejver...plači...

  • Dana

    26. januar 2019 | 11:25

    A mi Noletu dajemo prednost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA