Verujem u svoju snagu, u snagu koju svi imamo unutra: Novak otkrio tajnu svoje dominacije i kako je iznenadio Nadala!

 
 ≫ 
  • 6

Najbolji teniser sveta iskreno pričao za srpske izveštače u Melburnu

Sve je na svom mestu za Novaka Đokovića posle osvajanja sedmog trofeja na Australijan openu. Posle obaveza oko konferencije, slikanja, druženja sa navijačima, Novak je i za srpske medije izdvojo vreme za jedan brzinski interviju.

USPEŠNA TAKTIKA ZA NADALA

Na početku uporedio titulu iz 2016 i ovu sada koju je osvojio:

- Bilo je i bolje nego 2016. Ključ pobede je dozirana agresivnost i menjanje ritma u toj meri da njemu ne dozvolim da se oseća komforno na terenu. Morao sam da igram brzo, ravno, i naravno ono što je najbitnije što sam zamislio je taj početak meča.

oto: Tanjug/AP

- Znamo koliko energije i snage ulaže Nadal da nametne svoje prisustvo na trenu. Postarao sam se da i on mene oseti u igračkom smislu,. To je bila odskočna daska za dalje - kaže Novak

ZAKON PRIVLAČNOSTI JE NEMINOVAN, NE POMAŽE UVEK, ALI ČESTO DA

Na pitanje o vizuelizaciji igre i budućnosti Novak je rekao:

- Vizualizacija je sastavni deo moje pripreme. To je najvažniji deo moje mentalne pripreme ne samo u tenisu već i u životu. Jer ja verujem u sopstvenu snagu, u snagu koju svi imamo u untra, verujem u zakon privlačnosto,  jer ako se misli i energija usmere na određenu frekvencu, ta frekvenca će se ostvariti.

Foto: Tanjug/AP

-E sad, da li uspeva uvek - ne, ali u većini slučajeva da. To zavisi od momenta u kome se nalazite.

U Australiji ima tradicionalno veliku podršku

- Srpska zajednica u Melburnu je velika i zahvalan sam im na podršci i energiji koju mi daju. Ove godine su nadmašili sebe. Ta grupa koja je bila na trgu u Melburnu i pevala je bila toliko glasna da sam ih čuo na terenu. Malo su prerano slavili doduše..

Foto: Tanjug/AP

SAMPRAS SE NEĆE LJUTITI ŠTO SAM GA PRESTIGAO

Sada je prestigao idola Pita Samprasa po broju Gren slemova, pa se novinari nadaju da se neće ljutiti Amerikanac.

- On je sjajan čovek, u kontaktu smo, čestita za sve velike uspehe i mislim da će to biti slučaj i sada. Nadam se da ću se videti s njim u Los Anđelesu jer on tamo živi, da se vidimo odigramo tenis ili golf. Da odemo na večeru. On mi puno znači, jer kada sam imao njega preko puta sebe, uvek sam zamišljao tog malog dečaka kome je bio idol- rekao je Novak.

VIDEO: Novak Đoković osvojio 15. Grend slem!

(Specijalni izveštač iz Melburna, Vuk Brajović)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. januar 2019 | 15:35

    Sinko Bogom si preodredjen da stvaras uspeh u zivotu tako i bices predsednik Srbije i isto uspesan koga ce narod voleti!

  • Рус

    27. januar 2019 | 18:08

    Svaka čast Novaku.. samo je velika sramota zašto nije bio prnos na bilo kojoj nacionalnoj tv stanici Srbije. Ovo Novaku treba da bude škola da se više ne pojavljuje ni na jednoj ni da daje izjave. Narodu serviraju rijaliti i neka vandrdna uključenja , a najmanje sportskog duha.. svaka čas i listu Telegraf jer sam tako pratio prenos.

  • Mihailović

    27. januar 2019 | 17:50

    Bio bi lud da se bavi politikom u Srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA