≫ 

Đoković upoznao svog "najluđeg" navijača: Srbina umalo izbacili sa Australijan opena tokom meča, a onda je postao najsrećniji čovek sveta (VIDEO)

Vladan Rovčanih već deset godina bodri Novaka na najvećim turnirima i uvek mu je talija u velikim finalima

  • 15

Snimak navijača koji je dobio reket od Novaka Đokovića posle njegovog rekordnog 7. osvajanja Australijan opena, obišao je planetu, pošto je fan u transu slavio kao da je upravo on postao Gren slem šampion.

To je bila najvrednija uspomena koju je Srpski navijač dobio od Novaka, koga prati godinama.

Ispostavilo se da je u pitanju Srbin Vladan Rovčanin (55), koji živi u Sidneju i bavi se privatnim biznisom. On je u izjavi za Alo ispričao da je došao u Melburn da bodri Novaka i da nije žalio novac za karte, kao i da Đokovića bodri uživo od 2009. godine, a da su se upoznali tek sada.

- Novak mi je drugi put poklonio reket, odranije imam i njegove patike, ali do juče se nismo upozunali. Došao sam u Melburn park da ga još jednom pozdravim i tom prilikom smo rezmenili par rečenica. Nasmejao se kada sam mu rekao da sam uz njega već devet Gren slemova i poručio mi je "Moraš da nastaviš". Reketi i patike koje sam dobio su od neprocenjive vrednosti, ne bih ih se odrekao ni za živu glavu. Vratio sam se u Sidnej kao najsrećnioji čovek na svetu.

On je za dva dana u Melburnu potrošio 3.500 australijskih dolara, a najveći trošak bila mu je ulaznica za finale, koja je koštala 2.650 dolara, ali ističe da to nema cenu kada je u pitanju navijanje za Novaka.

- Neverovatno je kakav osećaj imam pred Đokovićeve mečeve. Noću ga sanjam i tačno znam da li će u sledećem meču pobediti ili izgubiti. Bio sam na njegovih devet Gren slem finala i na svih devet je trijumfovao. Sada imam osećaj da do leta 2020. godine neće izgubiti nijedno Gren slem finale.

Ističe da na Gren slem turnirima srpske navijače diskriminišu, za razliku od fanova Federera i Nadala, a i sam je na svojoj koži to osetio, kada je umalo izbačen sa meča na Australijan openu.

Vladan Rovčanin sa reketom Novaka Đokovića; Foto: Tanjug/AP

- Srpski navijači su diskriminisani na velikim turnirimna. Organiztatori favorizuju Federera i Nadala. Domaćinima ne smeta kada se celi stadion u Njujrku prekida poene uz povike "Rodžer" ili "Rafa", ali zato kada ja u pauzi dobacim "Nole", oni bi da me izbace sa meča. Ljubazno ih pitam a koliko decibela dozvoljavate da prozivedem.

- Na Australijan openu sam optužen za kršenje pravila tokom meča, a onda sam u želji da sačuvam čast naterao organizatora da pregleda sve snimke sa sigurnosnih kamera da bi ustanovio da sam se, zapravo, držao striknih pravila na tribini. Dobio sam izvinjenje šefa obezbeđenja, pa su mi dodelili mesto u loži, tik uz Đokovićev stručni štab - objasnio je Vladan Rovčanin.

VIDEO: Nole se sa peharom pojavio pred srpskim navijačima i počeo da im baca stvari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    29. januar 2019 | 09:16

    kakav lik!!. Da je vise takvih. Volim ljude koji su u stanju da se izbore za svoj status. Eh, sto ne bejah blize da vidim organizatora koji pregleda snimke sigurnosnih lamera. Poseban dozivljaj. Gospodinu Rovcaninu zelim svu srecu ovog sveta i da ga jos dugo vidimo na tribinama kada igra Novak.

  • Vesna

    29. januar 2019 | 09:32

    E, to je to, ne prodaje veru za veceru, Srbin jednom, Srbin uvek i to sa ponosom. Ziveo.

  • Neimar

    29. januar 2019 | 09:16

    Bravo Vladane Rovcaninu i svakati cast toje pozdrav od komsije iz sidneja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA