Zimonjić prezadovoljan izdanjem srpskih tenisera u Dejvis kupu: Ovome smo se nadali!

- Nadali smo se ovome, sutra završavamo oko plasmana - ističe selektor

  • 2

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da zadovoljan vođstvom 2:0 protiv Uzbekistana u Taškentu i istakao da se nada da će već sutra posle meča u dublu izboriti plasman na završni turnir Dejvis kupa.

Srbija se nalazi na poen od mesta među 18 najboljih na svetu, jer su dva poena doneli Dušan Lajović i Filip Krajinović pobedama nad Sanjarom Fajzijevim i Denisom Istominom.

Zimonjić zadovoljan njegovom igrom, Filip Krajinović, Foto: Guliver/Michael Dodge/Getty Images

- Ovo je ono čemu smo se nadali, da opravdamo ulogu favorita. Nije bilo lako Dušanu da posle duge pauze da izađe na meč, gde apsolutno mora da pobedi. Fejzijev je odigrao na jako visokom nivou za njegove mogućnosti, a Lajović se, s obzirom na situaciju, sjajno snašsao i kako je meč odmicao igrao je sve bolje i bolje - rekao je Zimonjić posle meča.

Za partiju Krajinovića, Zimonjić kaže, da je fenomenalno odigrao čitav meč.

Krajinović doneo vođstvo Srbiji od 2:0 protiv Uzbekistana

- Istomin je vrlo iskusan i neugodan igrač, ali on je na terenu bio apsolutno nemoćan jer Filip je igrao suviše brzo za njega i držao meč pod kontrolom sve vreme. Bile su tu dve brejk lopte koje je Filip spasao, tu je možda meč mogao da se preokrene, ali i ovako je sjajna igra. Nadam se da ćemo sutra posle dubla doći do pobede - zaključio je selektor.

Dubl Viktor Troicki/Nikola Milojević - Istomin/Fajzijev igra se sutra od devet sati po srednjeevropskom vremenu, a onda su na programu preostala dva singla.

VIDEO: Kako su deca dočekala Novaka posle osvajanja Australijan opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    1. februar 2019 | 15:24

    Idemo momci! Možete vi to sve i bez onog vatrenog vegana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA