≫ 

Beker naučio Novaka kako da pobedi Nadala, a evo u čemu je tajna!

Beker je detaljno analizirao igru i izvukao zaključak koji je u praksi sproveo Novak

  • 4

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspeo je da se posle povreda i pada na ATP listi vrati na prvo mesto i ponovo osvaja turnir za turnirom, što uopštenije slučajno kao ni poslednja pobeda u finalu Australijen opena, naročito ako pitate Borisa Bekera.

Proslavljeni nemački teniser trenirao je Novaka od 2014. do 2016. godine, kada je Srbin upisao šest Grend slemova, 13 Mastersa i dva Završna mastersa, a upravo u tom periodu primetna je bila i dominacija nad Rafaelom Nadalom.

Bekerove savete Novak je sproveo na terenu; Printskrin: Youtube/australianopen

Kako prenosi Eurosport, Beker je izneo način na koji je radi sa Novakom kako bi srpski as poboljšao svoju igru.

- Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uveren u svoje kvalitete. Nije jednostavno dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu - rekao je Beker

VIDEO: Kako su deca dočekala Novaka posle osvajanja Australijan opena

Detaljnom analizom igre Novaka i Nadala, Nemac je zaključio da tajna pobede leži u Šokovićevom bekhendu. Takođe, Boris ističe da mu srpski teniser nije verovao da Rafu može da ugrozi napadajući ga na ovaj način.

- Đoković nije verovao u to da svojim stilom i napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da 'razbije' njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Rafinog) bekhenda - kazao je Beker i dodao:

- Sve zavisi od igrača do igrača i veoma je komplikovano. Svaki igrač ima različite kvalitete i ako želite da izvučete najbolje iz njega to je voma zahtevno – mentalno, fizički i taktički.

VIDEO: Đoković: Ako sam jednom uspeo da osvojim Roland Garos, zašto ne bih opet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    6. februar 2019 | 21:32

    Djokovic moze jos 5-7 godina sigurno da igra.Ako ga zdravlje posluzi stici ce do 25 Grand Slam trofeja.

  • hmmmm

    6. februar 2019 | 21:15

    Jarane ti si njega mogao samo Njemacki da naucis, toliko o tome.... Svi znamo da nema vajde bez Vajde. Laku noc, pricaj te bajke djeci pred spavanje..

  • DARKO 100%

    6. februar 2019 | 20:34

    Imaam respekt prema Bekeru kao bivsem vrhunskom teniseru, ali mislim da je Nole parni valjak koji valja sve pred sobom izjednacenom snagom i igrom samo da mu je nekad potreban sparing partner koji je tehn8cki jak sa znanjem i mozda se u nekom momentu dobro uklopi sa Noletovim senzibilitetom, Borise dragi u buduce ces oslovljavati Noleta sa GOSPODINE PREDSEDNNICE MISTER DJOKOVIC😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA