Evo kako je grafički izgledala dominacija Đokovića, Federera, Nadala i Samprasa (VIDEO)

Toliko legendi u jednom petnaestominutnom snimku

  • 4

Prvi januar 2019. godine dočekali smo sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem kao najboljim na planeti. Novak je na tom mestu ostao i posle osvajanja Australijan opena. Približio se Nadalu petnaestom titulom, a i on i Rafa i Federer su u svojim tridesetim godinama.

Zbog toga nije sigurno koliko će dominacija Đokovića  i spomenute dvojice još da traje, ali je zanimljivo podsetiti se kako je sve izgledalo kroz nedelje, čak 29 godina unazad.  Na Jutjubu je nedavno osvanuo snimak koji pokazuje kako su se igrači smenjivali na listi i ko je sve vrhom ATP karavana prodefilovao.

Za sada je Federer sa 310 nedelja na vrhu neprikosnoven. Iza njega je Pit Sampras sa 286 nedelja, pa Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268. Obojicu će verovatno vrlo brzo prestići Novak koji je do sada 237 nedelja bio na prvom mestu i ostaće bar još neko vreme.

Pre trideset godina, lista je bila malo "šarenija" sa igračima poput Lendla, Bekera, Edberga, Mekinroa, Čanga, dolazećeg Agasija... Lendl je bio prvi početkom 1990, ali je do kraja te godine bilo nekoliko promena. Kako je sve dalje teklo sve do 2018. godine možete pogledati u snimku.

VIDEO - Nije Nole dobar samo u tenisu: srpski teniser pokazao skijaške veštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    8. februar 2019 | 18:57

    Kad je bio najjači Đoković imao 16 950 bodova, što je rekord niko nije bio ni blizu...a Federer kad je došao na vrh,već su bili otišli Sampras i Agasi i nije imao pravog protivnika pa je dosta osvajao, i dugo bio na vrhu, zato ga proglašavaju najvećim. Kad je stasao Nadal pa Đoković više gubio mèčeva nego što je dobio od Nadala i Đokovića...to nam više govori nego osvojene titule...dok je Đoković osvojio sve šta se moglo osvojiti od turnira MASTERS 1000 i GS,što je samo Nole uspeo i držao sva 4 GS, što niko drugi nije uspeo u novoj eri tenisa...

  • DARKO 100%

    8. februar 2019 | 17:42

    Ha ha ha jedan je Novak Djokovic 🎾

  • Realno

    8. februar 2019 | 18:06

    Zato je Fedex dominirao kada je bio teniski vakum...Vratiće to No1e sa kamatom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA