≫ 

Srbija pobedila Hrvatsku za plej-of Fed kupa!

Singl pobeda i poraz, dubl kao spas

  • 2

Srpska Fed kup reprezentacija pobedila je Hrvatsku u Batu, u borbi za popunu Svetske grupe B, Fed kupa. Posle tri odigrana meča, Srbija je prošla sa 2-1. Pobedu je u singlu ostvarila Olga Danilović nad Janom Fet u tri seta. Srpkinji je bilo potrebno dva i po sata da bi savladala Hrvaticu 2:6, 6:2, 7:6.

Olga prva nije iskoristila brejk lopte u drugom gemu, njena protivnica je to iskoristila u trećem i ostatak seta je bio formalnost za Hrvaticu, 262. teniserku planete.

I u drugom je prva povela brejkom 2:1, ali je onda Danilović pronašla svoj ritam i sa tri uzastopna oduzeta servisa uspela da preokrene i izjednači. Treći set je doneo najviše neizvesnosti, ali je u taj-brejku Olga bila sigurnija i slavila je.

Poražena je potom Aleksandra Krunić od Done Vekić 6:1, 5:7, 1:6 . Iako je Aleksandra prvi set dobila sa 6:1, a onda u drugom uspela volšebno da se vrati posle dva brejka zaostatka, nije izdržala do kraja i Vekić je izjednačila na 1-1 u setovima, a onda i u partijama rutinskim trećim setom.

Odlučivao je dubl u kom su Krunić i Danilović igrale protiv Darije Jurak i Anje Konjuh. Ni tu nije moglo bez tri seta 1:6, 6:1, 6:4. Posle ubedljivo izgubljenog prvog, Srpkinje uspevaju na identičan način da odgovore, da bi im u trećem setu samo jedan brejk u petom gemu bio dovoljan za trijumf i prolaz dalje.

Prethodnih dana, srpske teniserke su bile bolje od Turske i Gruzije. Našoj reprezentaciji sada sledi okršaj sa Mađarskom ili Velikom Britanijom. Ukoliko prođe i tu, Srbija ide u baraž za popunu Svetske B grupe.

VIDEO - Najbolji potezi sa meča i istorijska pobeda naše Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA