≫ 

Pre dve godine je gubio od Srbina u kvalifikacijama u Bugarskoj, na AO pobedio Federera: Mislio sam da će mozak da mi eksplodira!

Slikovit opis mladog Grka

  • 0

Grčki teniser Stefanos Cicipas prisetio se kako je u glavi jednog dvadesetogodišnjaka izgledala pobeda nad jednim od najvećih tenisera svih vremena - Rodžerom Federerom. Cicipas je Rodžera savladao u osmini finala Australijan opena 6:7(11), 7:6(3), 7:5, 7:6(5)

- Bilo je to kao ostvarenje sna. Posle meča, osećao sam se kao da će mozak da mi eksplodira. Magičan trenutak koji nikada neću da zaboravim. Prvi put je uvek poseban. Pobediti svog idola... kao što sam pričao ranije, lepo je kad ti idol postane protivnik. Naravno, sledeći put će da bude drugačije jer će znati šta da očekuje i biće spremniji - rekao je Cicipas dve nedelje posle turnira.

Pre dve godine Cicipas je u prvoj kvalifikacionoj rundi od srpskog igrača Miljana Zekića. Dve godine kasnije stigao je do polufinala Grend slem turnira.

- Imao sam mnogo poraza. Ne sećam se baš tačno tog. Šta se promenilo? To je bio jedan od onih iz kojih sam morao da učim, jer verujem da se tako razvijam kao igrač. Morao sam mnogo puta da izgubim da bih razumeo igru bolje i šta moram da radim. Rekao bih da sazrevam i u svakoj novoj situaciji bolje znam šta da očekujem. Bolje razumem tenis i to me uz treninge tera da se vratim na teren i guram sebe što više - objasnio je Grk.

Njega je u polufinalu Australijan opena eliminisao Rafael Nadal, ali je već pokazao da ima kapaciteta da narednih godina nasledi Rafu, Novaka i Rodžera na vrhu ATP liste.

VIDEO - Šok u Melburnu: Federer izgubio od mladog Grka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA