≫ 

Đoković je doveo tenis u opasnost: Englezi "opleli" po Novaku zbog odlaska prvog čoveka ATP!

Đoković označen kao glavni "krivac" za odlazak Kermonda

  • 13

Posle odlaska prvog čoveka ATP Krisa Kermonda sa funkcije, kao najodgovorniji za njegovo napuštanje funkcije okrivljen je Novak Đoković

Tako je britanski Gardijan objavio članak pod naslovom ''Tenis gubi u sukobu Novaka Đokovića i Krisa Kermoda" u kojem ističe da ATP gubi čoveka koji je dobro obavljao svoj posao. Kako ističu, "besmisleni udar, projektovan je od strane Novaka Đokovića'' .

Izgubio je i on, ali i tenis... Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio

- Ironija je da je Novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve "poverljivo".

U nastavku teksta, novinar Kevin Mičel nastavlja sa odbranom Kermonda:

- Novak može da bude razoružavajuće šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još... Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju - pita se Mičel i nastavlja prozivke na račun Novaka:

- Vimbldon je povećao zaradu teniserima svake godine pomalo, kao i što su učinili masters turniri. Primera radi, Kameron Nori, britanski broj dva, porazom u uvodnoj rundi će zaraditi 15.610 dolara, dok će pobednik, koji će očigledno biti Novak, zaraditi čak 1,3 miliona - zaključuje Gardijanov novinar. 

Da podsetimo, Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) odlučila je da ne produži ugovor sa dosadašnjim predsednikom Krisom Kermodom, koji ističe na kraju sezone. Kao jedan od glavnih zagovornika za odlazak Kermoda pominjao se predsednik Unije igrača Novak Đoković, dok je Kermod imao podršku Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

VIDEO: Marko Đoković zajahao Noleta na treningu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA