≫ 

Momci, kapa dole! Strašan tenis Federera i Tima u finalu Indijan Velsa i najveća titula u karijeri za Austrijanca (FOTO)

Dva sata i tri minuta trajao je meč koji je zadovoljio teniske sladokusce

  • 4

Austrijski tensier Dominik Tim osvojio je Masters u Indijan Velsu, pošto je u neverovatnom finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 7:5)!

I to posle preokreta, kao što samo rezultat govorio! Gubio je Tim sa 1:0 u setovima, dva puta u trećem bio praktično u bezizlaznoj situaciji, ali je uspeo da se izvuče, uzme brejk kada je trebalo i osvoji svoj prvi Masters u karijeri.

Kao i da dođe do svog trećeg trijumfa protiv Federera koji je ostao na dva, ali i pet titula u Indijan Velsu. Iako se nije činilo da će tako biti...

Rodžer Federer Foto: AP/Tanjug

Federer je u prvom setu vrlo brzo došao do brejka i poveo sa 3:0, ali je Tim pokazao da se na ovom turniru nalazi u sjajnoj formi. Vrlo brzo je vratio brejk i smanjio na 4:3.

Međutim, u 8. gemu prvog seta smo videli veliku borbu i dokaza da je Švajcarac vrhunski igrač. Usledio je ribrejk, zatim i servis za 6:3 i 1:0 u setovima.

Pokušao je Rodžer agresivnom igrom na početku drugog seta da ponovo dođe do ranog brejka, ali je Tim bio taj koji je prvi isti upisao. Na semaforu je stajalo 4:1 i taj brejk je Austrijancu bio dovoljan da izjednači u setovima - 6:3.

Dominik Tim Foto: AP/Tanjug

Taj set je, inače, bio prvi koji je Federer izgubio u Indijan Velsu, a zanimljivo je to da je pre gubitka servisa u drugom setu propustio dve brejk šanse. Posle toga nije dobio nijednu.

Ali zato jeste prvi u trećem setu Rodžer bio u situaciji da uzme servis protivniku. Vodio je sa 4:3 i imao 30:40. Pre toga, na Švajcarac je na 0:30 imao čist udarac, ali je napravio veliku grešku i tako ''vratio'' Austrijanca u igru.

Federer svoju šansu nije iskoristio, ali Tim zato jeste svoju! U 11. gemu je bio prosto sjajan i posle 30:15 za Rodžera vezao je tri poena. A na svoj servis, onaj konačni, igrao je u transu. Kao i celi drugi i treći set, a aplauzi poblike posle kraja jasno su govorili kakvu partiju su pomenuti teniseri pružili.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. mart 2019 | 03:29

    Cim Federer dobije jaceg protivnika,izgubi.Do finala je imao sve neke bez veze.Napred Nole

  • Putin R.S

    18. mart 2019 | 07:51

    Ponadao se Pederer da ce osvojiti jednu titulu vise od Novaka 😂😂

  • Dejan

    18. mart 2019 | 10:54

    Kako da ne.RF je sam kriv za poraz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA