Ferer priredio senzaciju Zverevu, Kecmanović propustio šansu da vidi šta je "Zid" (VIDEO)

Forma i godine su prolazne, klasa traje

  • 0

Nemački teniser Aleksandar Zverev poražen je od veterana Davida Ferera u drugom kolu Mastersa u Majamiju sa 1-2 (2:6, 7:5, 6:3) u setovima.

Španac, koji će uskoro napuniti 37 godina se oprašta od ATP tura na turniru u Madridu, ali pokazuje da još nije za "staro gvožđe", tim pre što je u pobedi proveo čitava dva i po sata na terenu.

Ferer je na turnir došao kao 155. igrač planete, a podvig i pobeda nad nemačkim rivalom su utoliko veći jer je Zverev prvi set dobio rutinski 6:2.

"Zid" je u tom delu igre čak triput izgubio svoj servis i "rak rana" su mu bili poeni na drugi servis, ali i postotak iskorišćenih poena posle prvog servisa.

Zverev je u drugom setu odmah pretrpeo brejk, ali je izjednačio na 4:4 pre nego što će još jednom ispustiti svoj servis za 6:5 i koji minut kasnije - i izjednačenje.

Takav epilog drugog seta je uzdrmanog Zvereva samo preneo u odlučujući set kada je Ferer nastavio da pritiska i sa dva brejka rešio meč u svoju korist.

Ferer će u narednom kolu igrati protiv Fransesa Tiafoa, koji je u svom meču drugog kola pobedio našeg Miomira Kecmanovića.

Mladi as iz Srbije je porazom od Tiafoa propustio jednu od poslednjih šansi da na teren stane sa jednim od najvećih boraca u istoriji belog sporta.

VIDEO - Nema odmora: Nole igra tenis usred noći po blatnjavom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA