≫ 

Krajinović pružio dobar otpor, ali je Federer bio jači!

Srpski teniser nije mogao da priredi još jedno iznenađenje u Majamiju

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović  nije uspeo da sruši još jednog teniskog velikana. Posle Stena Vavrinke, koga je pobedio u prošom kolu,  Krajinović se sreo sa Rodžerom Federerom, u 1/16 finala Majamija i izgubio sa 2:0 (7:5, 6:3)

Ovo je njihov treći duel u karijeri, a i prethodna dva puta je Švajcarac bio bolji.  U Indijan Velsu slavio je rezultatom 6:2, 6:1, a u Bazelu u tri seta (6:2, 4:6, 6:4).

Prava šteta za Filipa jer je odlično počeo meč, imao je Federera u "šaci" kako se to žargonski kaže. Agresivnom igrom i napadima naterao ga je da se brani i ostvario brejk već u trećem gemu prvog seta.

Foto: Tanjug/Ap

Sve je delovalo dobro, ali je Federer odmah vratio brejk i od tada se igralo poen za poen, veoma dugo sve do 5:5, kada je Federer uzeo svoj servis gem, a zatim i brejk za osvajanje seta.

Tu se već videlo da Filip polako popušta sa koncentracijom. Potvrda toga stigla je u drugom setu kada Federer rutinski pravi brejk i stiže do 3:0, čime je prelomio meč.

Meč možete da pratite uživo u tekstualnom prenosu na Telegrafu.

Printskrin: ATP

TOK MEČA:

II SET:

6:3 Federer sa nulom osvaja svoj servis gem i uzima drugi set i prolazi u osminu finala.

5:2 Bivši prvi reket sveta sada već rutinski osvaja poene na svoj servis i ide ka pobedi

4:1 Bori se Filip, ali Federer pokazuje klasu koja ga je godinama držala u vrhu svetskog tenisa. Sve sigurniji udarci . Ima 70% uspešnosti prvog servisa.

3:0 Iskusni Švajcarac je iskoristio slab period igre Filipa Krajinovića, i poveo sa 2:0 u drugom setu posle brejka, a onda i osvaja svoj servis gem za ubedljivo vođstvo.

I SET:

7:5 Rodžer Federer je iskoristio pad koncentracije Krajinovića i brejkom osvojio prvi set.

4:4 Ponovo je Filip imao problema za svojim servisom pa je Federer došao do brejk lopte, ali je naš as uspeo da se izvuče.

3:3 Igra se vrlo čvrsto, sa dugim poenima, pravi "rat" se vodi na terenu a Filip pokazuje izuzetne mentalne sposobnosti i stabilnost. Ne pada čak ni kada rival ima prednost.

2:2 Švajcarac je vratio brejk, ali dobro se namučio, to jest imao je tri brejk lopte i tek četvrtu je iskoristio, a tome mu je pomogao i sam Filip svojim greškama.

Mark J. Terrill

1:2 BREJK Krajinovića i to bez osvojenog poena Federera, naš as igra odlično u ovim momentima.

1:1 Krajinović je spasao jednu brejk loptu i uspeo da dođe do prvog gema na ovom meču.

1:0 Federer je osvojio uvodni set uz dva osvojena poena Krajinovića.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA