≫ 

Bio sam nervozan pre nego sam postao broj 1, kasnije sam trenirao "kao lud": Federer opisao zašto je tako dugo dominirao tenisom

Put do vrha je težak, posle je postalo lakše, kaže Federer

  • 3

Švajcarski teniser Rodžer Federer i jedan od najboljih igrača u istoriji "belog sporta" poznat je po eleganciji na terenu, ali je iza nje nekada bilo mnogo nervoze i neuspeha. Toga se prisetio u jednom nedavnom intervnjuu.

- Bilo je teško, a ja sam bio veoma blizu pa sam postajao sve nervozniji na putu do vrha. Bilo je tu mnogo stresa i čitav taj period dok nisam postao prvi igrač planete je bio mukotrpan - priča Federer.

Mada za sportiste često važi da je teže održati se na vrhu, kod Federera je bilo drugačije.

- Postao sam opušteniji jer sam postigao ono što mi je oduvek bio cilj i imao sam izbor: da ostanem tu što duže ili da budem srećan što sam stigao do broja jedan - kaže Federer.

Godine nakon te 2004. i osvajanja prvog Vimbldona će pokazati šta je Švajcarac izabrao.

- Trenirao sam kao lud i hteo da pobedim svakog i samo dobio tu psihičku odlučnost koja me je učinila drugačijim igračem. Uživao sam da budem na vrhu i pritisak tada nije bio problem.

Kao junior nije imao toliko uspeha jer je pokušavao da dokaže svima da i on ima talenta, ali su ga nekako prebrzo precrtali.

- Počeli su rano da me preispituju i nisam to mogao da ispratim - priseća se Švajcarac i zaključuje da je važno u sebi zadržati tu "vatru" i želju da se prave velike stvari.

On ih i sa punih 37 godina pravi jer se pobedom nad Denisom Šapovalovim plasirao u finale Mastersa u Majamiju gde će igrati protiv Džona Iznera.

VIDEO - Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • микс

    30. mart 2019 | 17:48

    Да доминирао некад....

  • ma

    30. mart 2019 | 20:29

    Ti si dominirao i bio dobar jer je konkurencija u to vrijeme bila ispod prosjeka. Ti to dobro znas ali normalno je da to neces nikad priznati.

  • Sinovac

    30. mart 2019 | 18:03

    Extra teniser ali ostao toliko dugo na prvom mestu zato sto se nisu branili poeni kao sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA