≫ 

Otkrivena pobožna strana Novaka Đokovića: Molim se svakog dana!

Najbolji teniser sveta pričao je da na dnevnoj bazi ima obavezu da se pomoli, ma koliko vremena imao

  • 11
Aranđelovdan, Saborna crkva, slava Đokovića Foto: Marko Jovanović

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u intervjuu koji je dao britanskom novinaru Džeju Šetiju, rekao je i da je veliki poštovalac vere i crkve i kako svaki dan počinje na isti način, molitvom.

- Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biče u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug - rekao je Novak, koji se priprema za učešće na turnirima na šljaci.

On je rekao da je molitva njegova dnevna obeveza.

- Morate to činiti na dnevnoj bazi, da li je to neka dvominutna vežba smirenja ili molitva. Ponekad zaista nemate mnogo vremena, ali važno je biti disciplinovan i nastaviti sa tom praksom.

Na pitanje, koji je najbolji savet koji je ikad dobio, rekao je sledeće:

- Biti otvorenog uma. Kada ste takvi, spremni ste da primate sve čime ste okruženi u ovom prelepom svetu. Mi smo blagosloveni što živimo u ovakvom svetu i što prolazimo proces evolucije. I kada dođete na prag saznanja ko ste, vi i dalje nastavljate da tragate za istinom. To vas donosi bliže izvoru odakle ste potekli i čini vas tako prisutnim smirtenim, ispunjenim radošću i zahvalnim što postojite, štio su tu svi oni koji vas okružuju i čine ispunjenim. To je suština života - zaključio je Đoković.

Poznata je i inicijativa srpskog tenisera da pomogne Crkvi uspenja presvete Bogorodice u Nici.

Ona se nalazi na privatnom posedu i poznato je da postoje pravni problemi oko vlasništva. Đoković je još u decembru najavio da će finansijski pomoći da se problem reši, kako bi pravosvalna zajednica u tom delu Francuske imala i dalje svoju crkvu.

VIDEO: Novak Đoković i Monika Seleš se izljubili po srpski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jakovljevic

    2. april 2019 | 21:05

    Molitva ne treba biti obaveza vec duhovna potreba svakog hriscanina !

  • Goran

    2. april 2019 | 17:12

    Lepo je sto je Novak pobozan, samo pitanje je kom bogu se on moli?! Pravoslavnom, hriscanskom sigurno ne...

  • Lazi

    2. april 2019 | 21:51

    Bravoooo Noleee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA