Vreme je da Rafa izvede legendu u Noletov restoran: Posle šale Nadala, iskovana sjajna ideja u koju će biti umešan i Đoković!

Ti si večerao dok sam ja stvarao karijeru - bila je rečenica koja je pokrenula celu priču

  • 0

Rafael Nadal se ponovo šalio sa legendarnim italijanskim novinarom u Monte Karlu.

Ubedljva pobeda protiv „odsutnog“ Bautiste Aguta od 6:1, 6:1 skoro da uopšte nije bila u centru pažnje medija i njihovog sagovornika, jedanaestostrukog osvajača Monte Karlo Mastersa, Rafaela Nadala.

Tema koja je bila od primarne važnosti bila je – kako se Nadal osećao tokom svog prvog takmičarskog meča posle povlačenja sa Mastersa u Indijan Velsu zbog povrede kolena, na podlozi koja je, iako njemu omiljena, veoma zahtevna i izazovna u fizičkom smislu.

- Ne mogu da lažem ni sebe, ni vas; osečao sam bol tokom današnjeg meča, ali sam to svakako i očekivao. U ovom trenutku u svojoj karijeri, to je skoro neizbežno – i smatram da bavljenje tenisom na najvišem nivou podrazumeva prisustvo bola – različitog intenziteta. Ono što mi je bilo najvažnije je da sam mogao da se krećem na željeni način, menjam pravac, stižem loptice i dobro se nameštam na udarce – i nisam osećao bilo kakvo fizičko ograničenje da uradim sve što sam naumio - umereno zadovoljno zvuči Nadal.

Foto: Tanjug/AP

- Istorijat ovog turnira, kao i rezultati koje sam ovde postigao, inspirišu me i nalažu da igram na najvišem nivou. Jednostavno, ne mogu da verujem da bilo koji igrač može da ima drugačiji odnos prema Monte Karlo Mastersu – i da je imperativ svakog da ovde da sve od sebe, bez obzira na to koliko je trenutno spreman. Još uvek nisam uspostavio željeni ritam igre, ali znam da ću i to postepeno postići. Samopouzdanje raste sa svakom pobedom, a uz to i nivo igre u svim svojim aspektima – i naredni meč protiv Dimitrova će biti veoma važan test u tom smislu - uveren je Nadal.

Upitan da li misli da će jedan od igrača sledeće generacije biti kadar da uskoro osvoji i grend slem na šljaci, Nadal ne isključuje tu mogućnost.

- Što da ne? Među njima ima izuzetnih takmičara, sa dobrim iskustvom igranja na ovoj podlozi. Činjenica da se samo jedan Grend Slem igra na šljaci ostvarenje ovog cilja čini još složenijim, i trenutno ne mogu da predvidim koji bi to igrač mogao da bude – i kada. Mladalačka energija predstavlja veliku prednost, i teško je dobiti takvog igrača koji uđe u meč fizički spreman i pun samopouzdanja. Ipak, osvajanje Grend Slema je rezultat posvećenog svakodnevnog rada i odricanja, pa je tu faktor zrelosti od posebnog značaja. No, do Rolan Garos je tek za nekolio nedelja, a do tada je važno što bolje odigrati u Monte Karlu – pa ćemo prvo ovde utvrditi „kome obojci – a kome opanci“ – nama „starcima“ ili „junošama“ - šali se Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Upitan od strane legende teniskog novinarstva, italijana Ubalda Skagnjate (koga je prozivao u Melburnu kada je zaspao na njegovoj pres-konferenciji) – da li se seća svog prvog nastupa ovde, kada je kao „nekst džen“ skoro po mraku dobio Alberta Kostu, Nadal u šali odgovara.

- Naravno da se sećam. Tih godina, ATP organizacija nije imala neko preterano uvažavanje prema nama mladima, nismo nosili titulu „nekst džena“ i imali svoj turnir. Imao sam šesnaest godina, i igrao protiv Alberta Koste u veoma kasnom terminu. Kosta se osećao nadmoćno, ali kako je meč tekao, prednost je prelazila na moju stranu – i ostvario sam svoju prvu veliku pobedu u Monte Karlu – skoro po mrklom mraku - prisetio se te slavne 2003. godine Nadal.

- Dobro je da te je Rafa podsetio ovih detalja, jer mi se čini da si – umesto na meču – bio na večeri u klubu, Ubaldo? -  nadovezao se na Rafin odgovor njegov PR menadžer, Benito Perez Barbadiljo.

- E, kamo sreće da jesam. Toliko sam bio gladan – da se posebno sećam te pobede zbog „praznog stomaka - odgovorio je popularni „Ubi“.

- Da li treba da se osetim prozvanim da ti „dođem večeru" - kroz smeh je upitao Nadal.

Ako do ovog čašćenja – ili svođenja „starih računa“ i dođe – bilo bi sjajno kada bi Rafa poveo Ubija na večeru – u Novakov restoran u Monte Karlu.

- Da znaš da ću to da mu predložim - zahvalio se Italijan...

Novak posle pobede nad Kolšrajberom: Šljaka nije laka

(Od specijalnog izveštača iz Monte Karla, Vuka Brajovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA