≫ 

Najveća pobeda Lajovića u karijeri: Bilo je nestvarno, uživam i pripremam se za sledeći meč!

Posle pet uzastopnih poraza – Lajović bolji od Tima u Monte Karlu

  • 4

Ne bi bilo uviđajno ne reći da se najveći dosadašnji uspeh u karijeri Dušana Lajovića ovekovečen u današnjoj pobedi protiv četvrtoplasiranog tenisera sveta Dominika Tima, nije pripremao već neko vreme.

Igrači koji gaje veoma sličan i, na oko, veoma lep stil igre, u kome se ističu jednoruki bekhend i često izvlačenje na „insajd-aut“ forhend, Tim i Lajović su poslednji put igrali u polufinalu Liona prošle godine, kada je popularni „Duci“ prvi put „srpskom zetu“ Dominiku (momak Kristine Mladenović) uzeo set i igrao polufinale jednog ATP turnira. Već u tom meču, u kome se bolji u sva tri seta odlučivao „na jednu loptu“ bilo je jasno da je uzlazna putanja Dušana Lajovića činjenica na koju će morati da obrate pažnju i najbolji igrači sveta. To se na najbolji način potvrdilo u sjajnoj pobedi protiv Keja Nišikorija na mastersu u Majamiju pre nekoliko nedelja, a pozitivan trend neumitno nastavio u Monte Karlu, gde je na putu do sutrašnjeg četvrtfinala protiv italijanskog „vunderkinda“ Sonega pobeđen po prvi put i sjajni belgijski as David Gofen.

U slučaju da pobedi Sonega, velike su šanse da se Lajović drugu godinu uzastopno u Monte Karlu nađe „sa druge strane mreže“ od najboljeg igrača sveta – Novaka Đokovića – što bi bila prava teniska poslastica za ljubitelje belog sporta u Srbiji. No, da bi se to desilo, Novak ima znatno teži zadatak pred sobom od Dušanovog, dobiti sjajnog Medvedeva, ali je „opipljivost“ ovog meča toliko stimulativna za tenisku Srbiju, da je nemoguće već sada ne misliti o njemu.

O Dušanovoj igri ove godine u Monte Karlu stručnjaci, mediji i navijači pričaju u superlativima, i smatraju je za ubedljvo najatraktivniju uz Nadalovu. Meč protiv Tima je, i po rečima samog njegovog pobednika, bio jedan od najboljih koje je ikad odigrao na šljaci, a o tome koji su aspekti njegove igre bili odlučujući za ostvarenje ove impozantne pobede, Dušan nam je rekao u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf:

- Jako dobro me je danas služio ritern i to je jedna od razlika u odnosu na prethaodne mečeve. Takođe, pre njega sam preuzimao igru forhendom i bio sam agresivniji igrom iz terena i to je ono što je urodilo plodom. Krenuo sam nestvarno. Kada god sam išao na viner, uspeo sam da ga ostvarim. Ovo je jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri i najbolji meč koji sam ikada odigrao. Sad treba da odmorim, uživam i pripremim se za sledeći meč.

Kompletnu izjavu Lajovića posle meča sa Dominikom Timom i najavu potencijalnog meča sa Novakom Đokovićem poslušajte u videu na početku teksta!

VIDEO:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    18. april 2019 | 19:34

    Bravo Dušane....Svaka čast majstore...💪💪💪

  • zak

    18. april 2019 | 20:47

    Izvaredna igra bravo samo tako nastavi, bilo je prijatno te gledati.

  • ma

    18. april 2019 | 20:26

    Mocno ime imas junace. Treba da si top 5 sa takvim imenom. BRAVO!! 🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA